Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc.Kupilem 318is na oponkach 225 czy moge zmienic na 205?Jzeli chodzi o felgi to jest na nich cos takiego BMW 1 182 529 7JX16H2 15 46 CDW. Z gory dziekuje za pomoc. :)
Opublikowano
Oponki 205 były seryjnie montowane is-ach więc jak najbardziej możesz. Fele masz 16 cali więc oponki 205/55/16 będą git :cool2:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Felga ma szerokość 7cali więc około 18cm możesz zakładać 205 jak najbardziej co do 225 to niewiem czy to już niejest za szeroko lae o to musiał byś sie zapytać specjalisty a jeżeli chcesz 205 to muszą być w rozmiarze jak kolega podal 205/55/16
Opublikowano

na codzien sprzedaje opony, taka praca, na felge 16 bmw zakladamy 205/55r16 i to jest najbardziej optymalny rozmiar i na tą bmw i na nasze polskie drogi,

ps mam do sprzedanie zimowki w tym rozmiarze po 1 sezonie, stan idealny

www.auto-optima.pl
Opublikowano
Ciesze sie ze mi pomogliscie.Kupilem wlasnie takie 205/55/16 w bardzo dobrym stanie,tylko zastanawialem sie czy da rade naciagnac.Na 225 ciezko znalezdz sie w koleinach.Ogolnie wielkie dzieki dla wszystkich.
Opublikowano
Mam felgi o takich samych parametrach jak twoje i miałem na nich opony 225, które weszły na felgi bez większego problemu, teraz jednak zmieniłem na opony 205/55/16 i też ładnie leżą na feldze. Dodatkowo poprawiło się prowadzenie auta, zwłaszcza w koleinach.