Skocz do zawartości

Metaliczny odglos z kolektora dolotowego. Co to moze byc??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Przesladuje mnie metaliczny dzwiek z kolektora dolotowego. Silnik trzesie i nierowno pracuje na wolnych obrotach do 4000/min i podczas jazdy dokladnie tak sam 4000/min i pozniej spokoj.

BMW - to jedyna rzecz dla której warto żyć!!!

Pozdro dla wszystkich posiadaczy BMW bez LPG

Opublikowano
Dokladnie samochod ma instalacje gazowa ale ja demontuje bo auto juz niestety kupilem z gazem. Co moze byc przyczyna???

BMW - to jedyna rzecz dla której warto żyć!!!

Pozdro dla wszystkich posiadaczy BMW bez LPG

Opublikowano
a nie strzelila Ci na gazie??moze przepływomierz jest padniety od wystrzalu...albo wtryski zapieczone to jest powod ze nie rowno chodzi a o tym dzwieku nie jestem pewny.ale skoro masz LPG to juz niech tam bedzie...nic Ci to nie da go ja wyciagniesz,chodzila juz na gazie i teraz juz nie bedzie chodzila jak prawdziwa 730i

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
a to ze nie rowno sie wkreca na obroty to tez tak mialem.proponuje wlac pelny bak benzyny jakiejs dobrej np V-power Racing albo Vervy 98 i ja wyjezdzic...mi to pomoglo odrazu silnik zaczol rowneij pracowac-Bo moja 735 tez niestety byla kupiona z gazem :cry2: ,ale podobal mi sie ten samochod i wiedzialem ze jest sprawny dlatego stalem sie jego posiadaczem

One heart,one beat

Moja E32 735i

• Członkowie klubu
Opublikowano

Panowie - co Wy jakieś fobie gazowe ????

sekwencja w E38 chodzi zawodowo - jeśli poświęci się jej minimum prac obsługowych .

Gaz nie jest wcale winny , za wady mogą odpowiadać słabe instalacje , "oszczędni " gazownicy którzy regulują na zbyt ubogą mieszankę bo będzie taniej .

Z tego co piszesz objawy są na benzynie a więc usterki należy szukać w samym aucie a nie instalacji .

Standartowo trzeba sprawdzić bo samo się nie naprawi :

świece , cewki , powietrze , filtry , zasilanie paliwem a potem dopiero głębiej ; przepływomierz , czujnik temperatury , membrana , sondy , komputer .

Wycieki oleju czy płynu chłodniczego - jeśli zalewają świece - też mogą powodować nierówną pracę .

Jeśli te objawy występują na gazie - to typuję filtry i membranę w reduktorze .

Metaliczny dźwięk to zbyt ogólnie .. aby coś diagnozować

Pozdro

Mario

Opublikowano

Hehe... mam podobne wrażenia czytając to. Nie rozumiem czy ludzie nigdy nie jechali w trasie i nie zależało im by na paliwo nie wydać 500 pln a 300 pln.

Gaz, ale w BMW raczej tylko sekwencja, to szlachetny napęd.

Nawet królowa angielska jeździ na LPG :-).

A jeśli komuś brakuje mocy (bo fakt, 2% się traci i auto ciut cięższe)...

to niech zamiast 3.0 na benzyne kupi 3.5 LPG

albo zamiast 3.5 benzyna niech kupi 4.0 LPG.

I mogę zagwarantować że ten drugi wariant z LPG będzie znacznie szybszy, dawał więcej przyjemności z jazdy i mniejsze koszty paliwa.

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

sekwencja w E38 chodzi zawodowo - jeśli poświęci się jej minimum prac obsługowych .

Gaz nie jest wcale winny , za wady mogą odpowiadać słabe instalacje , "oszczędni " gazownicy którzy regulują na zbyt ubogą mieszankę bo będzie taniej .

Z tego co piszesz objawy są na benzynie a więc usterki należy szukać w samym aucie a nie instalacji .

Standartowo trzeba sprawdzić bo samo się nie naprawi :

świece , cewki , powietrze , filtry , zasilanie paliwem a potem dopiero głębiej ; przepływomierz , czujnik temperatury , membrana , sondy , komputer .

Wycieki oleju czy płynu chłodniczego - jeśli zalewają świece - też mogą powodować nierówną pracę .

Jeśli te objawy występują na gazie - to typuję filtry i membranę w reduktorze .

Metaliczny dźwięk to zbyt ogólnie .. aby coś diagnozować

Pozdro

Mario

1.nie mowimy o sekwencji-bo mam dwie e-39 na sekwencji i dobrze sie sprawuja :wink:

2.to jest e-32 a nie e-38

3.jesli nie miales problemu z przeplywomierzem to nie masz wiesz jak sie zachoeuje po wytstzale z gazu przy jezdzie na benzynie

Edytowane przez Łukasz735

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
Michael przecztaj to wszystko jeszcze raz bo chyba nie wiesz o czym mowa??kots powiedzial ze brakuje mu mocy?powiedzialem ze jesli wyciagnie gaz to poprawy nie bedzie,a gaz mialem juz z samochodem a nie dltego ze mnie nie stac zeby nim jezdzic na benzynie

One heart,one beat

Moja E32 735i