Skocz do zawartości

montaz rolet przeciwslonecznych w kombi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wiecie jak zamontowac rolety przeciwsloneczne na tylnich drzwiach w kombi? Mam rolety i wiem mniej wiecej co jeszcze musze dokupic do ich montazu (srobki, zaczepy itp.), ale nie stety nie wiem jak to sie montuje i podejzewam, ze bede zmuszony wymienic czesc tapicerki w drzwiach bo do tej, ktora mam to sie ma nijak.

Moze ktos z Was to juz robil i moze mi podpowiedziec co musze zrobic aby to mialo rece i nogi.

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja to przerabiałem... :cool2:

Tapicerkę drzwi kupiłem także, ale nie pasuje kolorem. Jeśli sedan jest taki sam i boczki drzwi masz czarne to... mam ją jeszcze w piwnicy :)

Ważna jest obramówka wewnętrzna drzwi z wycięciami na haczyki do rolety.

W tapicerce drzwi musisz wyciąć "szparę" długości rolety i głębokości 1 cm. Cięcie w tapicerce musisz jakość zakończyć - ja wykorzystałem blaszkę aluminiową. Roletę przykecasz do blachy drzwi i po założeniu tapicerki do niej właśnie. Sprawdź czy nie masz urwanych uchwytów w rolecie :duh: Haczyki kupisz w ASO (drobne złocisze) a szczegóły znajdziesz w ETK. W razie czego pisz na priv.

Zdjęcia rolet w galerii :dance:

Pozdrawiam

Eulem

E39 [E34/E36]

a tu gram: http://s1.metaldamage.pl/c.php?uid=227838

Opublikowano

Witam,

Widzialem zdjecia twojej buni Eulem, bardzo zadbane auto, ciekawie sie prezentuja karbonowe pokrywy filtra powietrza i kolektora na silniku (gdzie to mozna dostac). Widze tez, ze przedni grill wymieniles i czy on idealnie jest osadzony bo ja mam taki sam (m5-oryginal) i cos mi lata tzn. nie siedzi tak ciasno jak ten przedtem tylko mozna go troche wysunac.

Co do rolet to niestety w jednej dlugiej mam jedno mocowanie ulamane (tak mi gosciu z allegro sprzedal) ale mysle, ze da sie cos z tym zrobic. Boczki bym wziol od Ciebi ale ja mam kombi bez skory a tapicerka jest ciemno szara - wszystko inne jest czarne. Jak by pasowalo to jestem zainteresowany, tylko ja mieszkam w Irandii, ale to nie jest problem.

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie stety ja nie mam zadnych niebieskiech wstawek. Tak czy inaczej dzieki za wszystko.

pozdrawiam