Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam ciekawy problem z klimatyzacją w e36. Pojawia się po używaniu jej w upalne dni - gdy zostawiam auto na nasłonecznionym parkingu na cały dzień.

Gdy wracam po południu zastaję auto z zaparowanymi od środka szybami a w środku panuje tropikalna wilgotność i gorąco.

Jak na mój gust coś tu nie jest w porządku. To moje pierwsze auto z klimatyzacją - pewnie czegoś po prostu nie wiem. Obiło mi się o uszy, że po użyciu klimatyzacji pod autem może pojawiać się kałuża z wody skraplającej się na urządzeniach klimatyzacji. U mnie taki efekt nie występuje.

Co można z tym zrobić?

pozdrawiam

--

Krzysztof Palenta

Opublikowano
Może masz zatkany odpływ z parownika i woda wpływa do wnętrza. Sprawdź czy nie masz mokrych dywaników. U mnie woda spływa na wysokości skrzyni biegów.
Opublikowano
napewno masz jakiś wyciek w kabinie pewnie nagrzewnica ci puszcza a jak słonko przygrzeje to parują szyby... nalej do plastykowej butelki troszkę wody i zakręć i zostaw na słońcu to będzie to samo szukaj czy nie masz mokrych dywaników i przygotuj się na naprawę nagrzewnicy lub jej wymianę...
Opublikowano

Witam

Wody do chłodnicy nie muszę dolewać - nic nie ubywa. Podobnie mokrych dywaników nie mam. Za to filtr pyłkowy był mokry na jego dolnej krawędzi gdy go wymieniałem na wiosnę. Jest to jedyny ślad wilgoci jaki udało mi się znaleźć poza zaparowanymi szybami w upały.

pozdrawiam

--

Krzysztof Palenta

Opublikowano

więc albo myłeś auto karcherem i nalałeś wody do nawiewów albo masz gdzieś nieszczelność

w każdym bądź razie gdzieś ci paruje woda w środku