Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

jako, ze niedawno mialem wypadek i rozwalilem mercedesa ojca (moja beta stala na parkingu bo pompa wtryskowa siadla :) ) chcialem spytac jak to jest ze sprzedaza auta po wypadku. zabrano mi dowod rejestrtacyjny bo auto musialem lawetowac, nie bedziemy go naprawiac bo sie nie oplaca.

moze mi ktos powiedziec co i jak?? jakie papiery sa potrzebne, do jakich urzedow isc, no i jak bez dowodu mam to sprzedac??

btw: tak, jakby ktos byl ciekaw, wjechalem w betonowy plot i zatrzymalem sie na drewnianym slupie. 2 metry dalej byla stacja z LPG wiec nawet nie chce myslec co by bylo jakby :( nie, nie szlalem, wracalem po prostu po nocnej zmianie do swojej kobiety i usnalem za kolkiem - to byly sekundy.

Wszystko o dieslach BMW .::: http://www.bmw-diesel.pl :::.
Opublikowano

Wydaje mi się,że sprzedajesz normalnie - tak jak każdy samochód - jedynie w umowie kupna-sprzedaży wpisujesz uszkodzenie - choć też niekoniecznie bo tam jest punkt, że kupujący zna stan samochodu.

Brak dowodu rejestracyjnego może stwarzać tylko jeden problem - kupujący może się bać, że to nie twój samochód - ale nie dostałeś żadnego potwierdzenie od policji, że zabrali dowód?

Opublikowano
zadzwoń do wydziału komunikacji - tam dowiesz się z pierwszej ręki co masz robić

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
Sprzedawalem moje rozbite BMW. Mozna to zrobic bez problemu, spisuje sie normalna umowe kupna-sprzedazy. Ewentualne odzyskanie dowodu rejestracyjnego lezy w gestii nowego wlasciciela.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

tak, mam potwierdzenie zatrzymania dowodu wiec spoko.

czyli normalnie piszemy umowe kupna-sprzedazy, zaznaczajac, ze auto jest uszkodzone i ewentualnie kupujacy wypowiada mi OC. reszta mnie juz nie obchodzi?

oki, dzieki za porady :)

Wszystko o dieslach BMW .::: http://www.bmw-diesel.pl :::.