Skocz do zawartości

Czujnik temperatury zewnętrznej a klimatyzacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów

Padł mi czujnik temperatury zwenętrznej tz. pokazuje -24 , -15 , -20 , jak mu się chce i w czasie jazdy temperatura rośnie czyli po przejechaniu kilku kilometrów wskażnik pokazuje juz np. + 3 , +8. jest to nie regularne .ale to nie jest problemem poniweaż czujnik juz zamówiłem nowy moje pytanie jest następujące : czy ten czujnik jest jakoś powiązany z klimatyzacją bo jak pokazuje -20 stopni to mi się nie włacza klima dopiero po przejechaniu kilku kilometrów wraca do normy jak na wyświetlaczu pokaże +8 ,czy + 10 stopni . Ta sytułacja zaczęla się dziać w tym samym czasie jak padł czujnik może to zbieg okoliczności czy tak jest . Jak dotąd nigdy nie było problemów z włączeniem klimy wszystko chodzilo ok .

Opublikowano
witam.jest związany, sterownik klimy potrzebuje temperatury zewnętrznej do ustalenia pracy klimatyzacji [tak jak napisałeś że jak zimno to nie włancza sie klima bo może sie uszkodzić , jak zmienisz termometr wszystko wróci do normy.pozdro