Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wtam. mam e39 z2002 r i ne dzała mi konrola trakcj. po podłaczeniu do kompa wyszło na to że mam uszkodzony czujnik(włacznik) swiateł stopu ale swiatła działaja wiec o co chodzi? moze miał juz ktos cos podobnego ?
Opublikowano

witam

swieci ci sie kontrolka na zegarach informujaca iz kontrola trakcji jest nie Aktywna ??

powiazanie brak lub wadliwy obwod swiatel stop mial duzo wspolnego w Autach na USA / JAP brak stop powodowal deaktywacje ABS.takie bledy wystepowaly w Autach Japonskich.

W BMW raczej nie bedzie mialo jedno z drugim zwiazku aczkolwiek z niesprawnym modulem stop moze to i ma zwiazek lecz przepalona zarowka stop nie bedzie deaktywowac kontroli trakcji.

moze masz czujnik od ABS lekko niesprawny,czujnik ABS juz predzej zdeaktywuje kontrole trakcji.w przypadku DSC III i ASC+T.

Opublikowano

zapomnialem dodac iz przyczyna moze byc niski stan plynu Hamulcowego.

zobacz czy czujnik Na dzwigni Hamulca jest ok.najlepiej wizyta na kompie mile widziana i check wszystkich sensorow

Opublikowano
już kiedyś jakiś kolega o to pytał , stop świecił a reszta nie działała bo miał nie ten wyłącznik przy pedale hamula , musi być oryginał wielostopniowy bo obługuje więcej funkcji
Opublikowano

A sprawdzałeś, czy linka od czujnika ASC nie spadła z plastikowej prowadnicy i czy jest dostatecznie napięta? U mnie jak spadła, bo mechanik wymieniał linkę od maski i paski, zahaczył to też nie działała kontrola trakcji, jak założyłem na prowadnicę zadziałało. Znajduje się ona przed filtrem przeciwpyłkowym patrząc od przodu jak podniesiesz maskę po prawej stronie.

Pozdrawiam.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
linka ok. wrociłem z wakacji i kupiłem nowy czujnik swiateł stop (smorawiński-poznan 58 zł ) załozyłem go i dalej nie działa. Ale nie wykasowałem błedu może to własnie przez to ze jak sie nie wykasuje błedu to nadal nie bedzie działac. Moze ktos mi to potwierdzic ???
Opublikowano

to może spadła albo jest rozregulowana ta linka od przepustnicy do tego takiego niby silniczka ( nie wiem jak to sie nazywa ale ludzie to mylą z tempomatem)

było pare razy o tej lince