Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
che kupic radio alpine do e39 ale nie wiem ktory model ma sterowanie z kierownicy, czy ktos sie orientuje jak to dziala ?czy trzeba kupic jakas przejscowke zeby dzialaly mi przyciski w kierownicy? :mad2: pozdro dla wszystkich klubowiczow
czy jestem mądrym i dobrym czlowiekem?zdarza mi sie byc.
Opublikowano

Ostatnio byłem z wizytą w firmie AutoRAD (http://www.autorad.pl) w Gdańsku w celu przegadania z fachowcami tego co możnaby zrobić za rozsądną kasę ze sprzętem grającym w moim E39 (narazie całe nagłośnienie jest firmowe). No i co do radia, to dowiedziałem się, ze najlepiej kupić własnie Apline, drugi w kolejności co do jakości jest Clarion a następnie Pioneer. Tak czy inaczej, żadne radio nie jest "od razu" przystosowane do podłączenia orginalnego sterowania radiem w kierownicy. Trzeba zamówić u producenta radia specjalną przejściówkę (pod konkretny model samochodu i konkretny model radia) i to kosztuje około 600 PLN, czyli niemało :/

Ja u siebie tez powoli zaczynam dojrzewać do zmiany sprzędu grającego, ale zacznę od zmiany głośników, zobacze jak to gra, potem ewentualnie sub-woofer a jak nie będzie grało tak jak bym się spodziewał, zmienie radio. Ale to ostateczność, bo nie chcę psuć wizualnej strony środkowej konsoli :/

Opublikowano

baree,

odradzam Autorad, chyba że chcesz wywalić kasę w błoto. Ci "fachowcy"

nie mają pojęcia o nagłośnieniu E39, szkoda samochodu, narobią tylko szkody. Mam wrażenie, że mój był pierwszym BMW "5" z jakim mieli do czynienia.

Zrobiłem błąd i wywaliłem trochę kasy w błoto.

Jeśli chcesz porozmawiać z kompetentną osobą to zgłoś się tam

http://www.caraudioreda.pl/

Trochę daleko ale warto. Ja tam powoli kończę robić nagłośnienie.

Jak by co możemy się gdzieś spotkać i zobaczysz jak u mnie gra.

Opublikowano
Marl, dzięki za ostrzeżenie. Pracuję w Gdańsku, mieszkam w Gdyni, więc odległość od zakładu Car Audio nie gra dla mnie żadnej roli. O Car Audio reda słyszałem i czytałem wiele dobrego, więc chyba rzeczywiście do nich sie wybiorę i zobacze co zaproponują i za ile :) Co do posłuchania sprzętu w twoim autku, bardzo chętnie. Proponuję pogadać o tym na privie.
Opublikowano
RALFO. Mój kolega robił u nich małą robótkę w Hondzie Accord i byl zadowolony. Zmieniał radio z orginalnego Hondy na Pionka i zmieniał głośniki z przodu. On był zadowolony i ocenił że są fachowi (musieli rozebrać pół deski wokół kierownicy, żeby radio zmienić, ponoć w tych Accordach tak jest). Natomiast rozmawiałem przez tel. z Marl'em, który wpisał się w tym temacie trzy posty wyżej i twierdził, że skopali mu niestety to co robili - uszkodzili jeden głośnik, tweetery zamontowali nie w słupkach tylko w kratkach obok nawiewów w drzwiach i ogólnie nie polecał. Natomiast od wielu osób chwali sobie Car Audio Reda. Facet zna się na BMW i nie odstawia fuszerki.
Opublikowano
a ja mam dalej rebus jakie radio i glosniki kupic zeby nie wtopic kasy bo zamierzam sam montowac, zdecydowalem sie na alpine tylko nie wiem jaki model bo rozpietosc cenowa jest spora,im wiecej czytam tym mniej rozumiem ,sic! :mad2: problem w tym ze jestem daleko(haga)) od redy i nie ma szans na wizyte u nich w najblizszym czasie, a kaseciak mnie dobija i jestem zdesperowany cos z tym zrobic !
czy jestem mądrym i dobrym czlowiekem?zdarza mi sie byc.
  • 2 miesiące temu...