Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak w temacie, najpierw chodził tak jakby wiatrak uderzał o coś, tak terkotało, przypominało to trochę kiedy dzieci wkładają w szprychy rowerów jakieś listweki, kartki, i wydaje to taki charakterystyczny dźwięk terkotania, wiecie o co mi chodzi-podobnie było u mnie no i wcziraj wsiadam do auta, włączam nawiew a tu nic-wogóle wiatrak nie ruszył, ani na wolnych obrotach, ani na wysokich, nic kompletnie nic-poradzcie proszę! :mad2:
I'm in love, but don't tell my real Love :D Alpina...
Opublikowano

u mnie bylo tak samo najpierw chodzil pozniej zaczal łupac bo ciezkoto inaczej nazwac az ktorego pieknego dnia podczas jazdy sie wylaczyl... wysiadl komotator w silniku nawiewu , nowy jakies 80 zeta ,, troche zabawy z rozbieraniem i bdzie lala

ps ten odglos szprych to bym raczej sprawdzil bo mysle ze wpadlo cos naprawde ,,, zreszta jak wyciagniesz sprawdzisz

,,, bmw klub 3city--mod lakiernictwo
Opublikowano
o coś konkretnego- a gdzie dostane to coś i gdzie dokładnie na silniku wiatraka to mam założyc?? :cool2: :?:
Opublikowano
no u mnie wlasnie nie tulejki a komotator to sie cale wymienia w sesie calego tego urzadzenia ,, wiatrak i silniczek ,, na allegro sa np ...
,,, bmw klub 3city--mod lakiernictwo
Opublikowano
U mnie odgłos terkotania pojawił się gdy wyciągałem kostki od instalacji do radia i jak je wepchnąłem po prostu w otwór na radio jak jeszcze go nie miałem, poprawiłem kable i nie terkotało :)
Opublikowano
U mnie odgłos terkotania pojawił się gdy wyciągałem kostki od instalacji do radia i jak je wepchnąłem po prostu w otwór na radio jak jeszcze go nie miałem, poprawiłem kable i nie terkotało :)

muszę sprawdzić, ale ja radio zmieniałem z miesiąc temu, dlaczego akurat teraz by cos takiego się zrobiło? Teraz wiatrak ruszył, ale nie trzyma obrotów, coś jakby silnik miał dość-może faktycznie do regenaracji go muszę oddać... :mad2: