Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam jezdze e34 520i z 91 gaz i mam pytanie jak jezdze na krótkich odcinnkach, tak około 50km a jak wiecej pojezdze to wywala mi płyn ze zbiorniczka wyrównawczego, temperatura ok. plynu nie ubywa weze sa twarde ,czy to wina uszczelki pod głowicą czy korek nie trzyma cisnienia
Opublikowano
sam sobie odpowiedziales na pytanie tylko wydaje mi sie ze jeszcze sprawdz czy przypadkiem uklad nie jest zapowietrzony proponuje jeszcze wymienic plyn i wyczyscic uklad jakims dajmy na to plukaczem do chlodnic i odpowietrzyc metoda najtansza i najszybsza
Opublikowano
juz odpowietrzam co 2 dni i z początku leci czysty płyn a pozniej z babelkami i powiedzcie czy ten przewód na dole chłodnicy od strony alternatora ma byc ciepły czy zimny po rozgrzaniu bo u mnie jest letni słabo
Opublikowano

Jak już będziesz zdejmował głowicę - to sprawdź jej szczelność, czy aby nie popękała?

Przerabiałem to w swojej i musiałem wymienić głowicę.

Opublikowano
JA MIAŁEM PODOBNY PROBLEM I OKAZAŁO SIĘ ŻE TO CHŁODNICA ZAPCHANA . BO POPRZEDNI WŁAŚCICIEL JEZDZIŁ NA WODZIE
BÓG MIŁOŚĆ WYGODA
Opublikowano
JA MIAŁEM PODOBNY PROBLEM I OKAZAŁO SIĘ ŻE TO CHŁODNICA ZAPCHANA . BO POPRZEDNI WŁAŚCICIEL JEZDZIŁ NA WODZIE

Witam

Na początek informuję, że pisząc post nie używa sie "CAPS LOOK". :nienie:

Opublikowano

Witam

Też miałem ten problem, okazało się że to była wina pompy wodnej. Tzn. urwał się wirnik (ponoć w tych modelach są słabe pompy). Po wymianie wszystko wróciło do normy.