Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

miałem ten sam problem .. tez mi skrzypiło i przy okazji ciezko chodziło .. jezdziłem na takim około 1.5 roku .. az padło .. nic tam nie przesmarujesz.. zresztą co?? na pedał WD napsikasz jakie linki :doh: ... bez wyciagniecia skrzyni raczej sie obejdzie ...a samo nie przejdzie... wymieniłem cały komplet sprzegała i jak reką odjał .. nie skrzypi i przy okazji jak chodzi tak lekko jak by go nie było ...

pozdro....

Opublikowano
U mnie dalej skrzypi mimo, że spryskałem tę spreżynę od pedału WD40. Ten dźwięk jest beznadziejny, może jakimś smarem warto to posmarować? Co o tym myślicie?
Opublikowano

też miałem ten sam problem. Pedał sprzęgła przy każdym naciśnięciu skrzypiał niemiłosiernie. Odgłos wydobywał się gdzieś z okolic sprężyny. Zacząłem smarować wszyszystko po koleji, ale po posmarowaniu spręzyny i sworznia nie ustało. Więc dalej drążyłem temat. I doszłem co to było.

Przy pedale sprzęgła jest taka biała kostka (czujnik lub coś w tym rodzaju). Z kostki tej wychodzą z jednej strony przewody a z drugiej przycisk (wysuwa się on gdy wciskamy pedał) . Gdy posmarowałem tą kostkę a w szczególności przycisk odgłosy ustały.

Acha, smarowałem białym smarem w sprayu a nie WD40 bo smar nie spływa.