Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzis znalazlem sposob zeby jeszce szybciej wyminiec zarowke w przelaczniku do swiatel w e36.

i tak:

1 odkrecic srube pod deska rozdzielcza

2 pociagnac delikatnie za przelacznik

3 wypiac wtyczki(swiatla halogeny)

4 delikatnie szczypcami pociagnac za "biala dupke wystajaca"stylu pezlacznika wyjdzie cala lampka

wcale nie trzeba sciagac pokretla.wymina to jakies 1 min

• 6 miesięcy temu...
  • 4 lata później...
Opublikowano

tuż pod włącznikiem świateł jest jedna śrubka (krzyżak). Należy ją odkręcić aby uwolnić włącznik. Teraz podciągamy do siebie włącznik ciągnąc go w swoją stronę delikatnie. Wyciągamy powoli cały zaczep z deski i odkręcamy jedną wtyczkę z elektryką i drugą wtyczkę na zaczep od włącznika świateł przeciwmgielnych. Mając już odbezpieczony i wyciągnięty włącznik należy wyciągnąć z niego zaczep w którym znajduje się żarówka. Jest to małe charakterystyczne wypukłe półkole znajdujące się na obudowie okrągłej wtyczki elektrycznej. Ja podważyłem to paznokciem i wyszło. Innym w przypadku niepowodzenia polecam jakiś mały płaski śrubokręt. Po wymianie żarówki składamy wszystko do kupy w odwrotnej kolejności do demontażu. Fotek nie zrobiłem bo myślę że zadanie jest na tyle łatwe że każdy z opisu sobie poradzi.

Pis!!