Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam założyłem dziś blosa chodzi super ale jeszcze ta żmudna regulacja :worried: .czy wyreguluje blosa przez takie coś

http://img260.imageshack.us/img260/493/0406071855fd4.jpg

silniczek krokowy z gazu wypięty,lambda świeci mi cały czas na CZERWONO ,jak skręce dawkowanie też świeci na czerwono ale przy ok 2000obr/min zaświeca sie ZIELONA (a nie powino być no odwrot).obroty na blosie i gazie ok tylko te spalanie ,jak mu tak tepne to czuć takim przepaleniem choby była za bogata mieszanka ,niewiem co wy na to ?? pozd. :idea: :idea: :idea:

Opublikowano

:D Czerwona się świeci bo włączona jest emulacja lambdy, a zielona się zaświeciła przy obrotach, bo to dioda od TPS :D

Podłącz multimetr pod sondę lamda i wtedy reguluj :cool2:

peace & love
Opublikowano
witam ale dioda od sondy świeci raz na czerwono raz na zielono, bo od tps -u to wiem , a tem przyżąd to co to jest ??? bo ja chciałem jeszce poprzez miernik i napięcie podawane przez sonde mam gdzieś te wakazania bogata ,uboga itp. ale dzięki pozd.
Opublikowano
witam ale dioda od sondy świeci raz na czerwono raz na zielono, bo od tps -u to wiem , a tem przyżąd to co to jest ??? bo ja chciałem jeszce poprzez miernik i napięcie podawane przez sonde mam gdzieś te wakazania bogata ,uboga itp. ale dzięki pozd.

Multimetr = MIERNIK :D

Opublikowano
Panowie a gdzie sie podlaczyc pod ta sonde trzeba wlazic pod samochod czy mozna jakos pod maska?? I jakie powinna byc prawidlowe napiecie sondy zeby gaz byl dobrze ustawiony??
Opublikowano
to jak idzie ustawić tymi diodami?? ,bo miernik to jest eleganska sprawa !! ale co z tymi diodami tak dla innych .pozd.