Skocz do zawartości

[E34] podziękowanie i zapytanie o check engine

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chciałem podziękować za pomoc w kasowaniu inspekcji i odpaleniu żaruweczek od oleju wszystkie palą na zielono jest ok licznik od dziennych kilometrów też działa jeszcze mnie zastanawia check engine wszyscy piszą że podłączają żaróweczke ja mam u siebie orginalnie jak przekręce kluczyk pozim dwa to pali mi się cały czas na czerwono jak odpalę to zaczyna mi migać i tak jest cały czas jak jadę nie wiem czym to mogę wyłączyc i co to wogle jest czy to ma byc tak cały czs dziękiza odpowiedz
Opublikowano

Witam

Nie znalazłem nigdzie informacji z którego roku to samochód ale podejrzewem że między 88 a 90 z komputerem motronic 1.3.

Tamte beemki bo sam mam taką z końca 90r. z silnikiem 2,5 nie miały montowanaych kontrolek chcek engine - chociaż jest taka kontrolka w zegarach. Ja mam w niej puste miejsce - nie mam żaróweczki i nikt wcześniej nie zaglądał do zegarów. U ciebie ktoś musiał Ci włozyć żarówkę. Po przekręceniu stacyjki jak się kontrolka zapali i naciśniesz 5 razy pedał gazu do oporu to ta kontrolka wymiga Ci błędy jakie sa zapisane w komputerze. Jeżeli chodzi o usunięcie tego migania to niestety wydaje mi się że będziesz musiał wyjąć żarówkę. Nawet skasowanie ewentualnych błędów w komputerze tego nie zmieni. W późniejszych wersjach było tak że kontrolka zapalała się po przekręceniu stacyjki a po zapaleniu silnika gasła - zaczynała tylko migać wtedy kiedy były błędy - jeżeli masz młodszą wesję to może to jest problem - sprawdź czy sa jakieś błędy i ewentualne skasuj

Horsepower sells cars, but torque wins races