Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam wielki problem, troszke sie w tym orientuje, ale nie jestem pewny o co chodzi mojej babuni?

Pewnego razu zgasilem cieple auto i chcac pownie odpalic mialem problem, krecilem, krecilm i nic, spalilem tylko rozrusznik.

Naprawilem rozrusznik, wszystko wydawalo sie byc ok, ale dzis znowu nie chcial mi zapalic na cieplym silniku.

Jest jedno ale.....

Auto zawsze odpala kiedy zapali sie kontrolka grzania swiec. wtedy zapala od razu, a gdy ta kontrolka sie nie zapala, nie ma bata nie odpala.

Wiem ze na allegro jest jakies cudo, ktore pomaga w tym problemie, ale czy to dziala i czy pomoze????Moze ktos ma,

a moze wie ktos o co chodzi mojej babuni, co zrobic.

Pompa wtryskowa jest sprawna, auto nie dymi, ma powera, na zimnym pali od tykniecia.

Prosze o pilną pomoc!!!!

Będziesz Miał Wydatki
Opublikowano
Mam wielki problem, troszke sie w tym orientuje, ale nie jestem pewny o co chodzi mojej babuni?

Pewnego razu zgasilem cieple auto i chcac pownie odpalic mialem problem, krecilem, krecilm i nic, spalilem tylko rozrusznik.

Naprawilem rozrusznik, wszystko wydawalo sie byc ok, ale dzis znowu nie chcial mi zapalic na cieplym silniku.

Jest jedno ale.....

Auto zawsze odpala kiedy zapali sie kontrolka grzania swiec. wtedy zapala od razu, a gdy ta kontrolka sie nie zapala, nie ma bata nie odpala.

Wiem ze na allegro jest jakies cudo, ktore pomaga w tym problemie, ale czy to dziala i czy pomoze????Moze ktos ma,

a moze wie ktos o co chodzi mojej babuni, co zrobic.

Pompa wtryskowa jest sprawna, auto nie dymi, ma powera, na zimnym pali od tykniecia.

Prosze o pilną pomoc!!!!

http://www.allegro.pl/item197718117_zle_odpala_bmw_2_5_1_8_tds_opel_omega_2_5_tds_.html

Będziesz Miał Wydatki
Opublikowano

W TDSie to flagowy problem. Przyczyną jest zużyta głowica w pompie wtryskowej. Rozwiązanie z Allegro jest tylko próbą oszukania usterki. Jedynym trwałym i prawdziwym rozwiązniem jest wymiana głowicy. W seriwsie Bosch kosztuje to ok 900zł plus robota i regulacje. Dodam tylko, że po przebiegu ok 200TKM taki problem jest standardem.

Pozdrawiam

Opublikowano

witam!!

Mój odpalał na cieplym, ale trzeba bylo krecic ze 3 sek. Zalożyłem to ustrojstwo z allegro i wszystko jest OK. jedyny mankament tego to trzeba za kazdym razem grzać świece, ale autko odpala na dotyk mam to już ze 2 miesiące i jest OK.

Opublikowano
W TDSie to flagowy problem. Przyczyną jest zużyta głowica w pompie wtryskowej. Rozwiązanie z Allegro jest tylko próbą oszukania usterki. Jedynym trwałym i prawdziwym rozwiązniem jest wymiana głowicy. W seriwsie Bosch kosztuje to ok 900zł plus robota i regulacje. Dodam tylko, że po przebiegu ok 200TKM taki problem jest standardem.

Pozdrawiam

prawda jedynym rozsadnym rozwiazaniem jest regenreacja pompy

jesli chcesz chcesz owe urzadzenie do "reanimacji" pompy z allegro to sprzedam ci za pare groszy tez to mialem zamontowane ale dalo to krotkotrwaly efekt

Opublikowano
Zanim ktoś zdecyduje się na naprawe pompy niech najpierw dobrze sprawdzi rozrusznik. Posiadam auto od trzech lat i od samego początku miałem problem z odpaleniem na ciepło, jeżdziłem na komputery, do pompiarzy i wszyscy mówili że pompa jest w kiepskim stanie chociaż dawała dobre ciśnienie. Zakupiłem urządzenie do podgrzewania świec i nawet było ok, ale przypadek spraweł że niedawno rozrusznik przestał kręcić, wymieniłem szczotki i wirnik. Teraz auto pali na dotyk bez względu czy motor jest ciepły czy zimny więc cud-urządzenie zdemontowałem. :dance:
Opublikowano
wydawało mi sie że rozrusznik słabo kręcił ale na zimnym silniku odpalał również na dotyk i tak jeżdziłem przez długi okres więc uważałem że rozrusznik jest ok
Opublikowano
wydawało mi sie że rozrusznik słabo kręcił ale na zimnym silniku odpalał również na dotyk i tak jeżdziłem przez długi okres więc uważałem że rozrusznik jest ok

Ja wlasnie rozrusznik naprawialem, bo wczesniej od krecenia spalilem bendix czy jakos tak,

nie chcialbym narazie regenerować pompę, gdyż rozmawialem juz z wieloma uzytkownikami cuda z allegro i piszą, żebym nie robil pompy, tylko wlasnie zamontowal to urzadzenie. Przekonaly mnie o tym opinie kierowców, którzy już np dwa lata na tym jeźdzą, a wczęsniej nie mogli odpalić auta.

Poprstu zanim zabiore sie za pompe, sprawdze czy to dziala??

Będziesz Miał Wydatki