Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem nowy na forum więc proszę o wyrozumiałośc. Posiadam BMW 750il E32 silnik M70 5.0l. Od jakiegoś czasu nęka mnie problem. Gdy odpalam zimny silnik obroty sa bardzo niskie nawet czasem ich wogole nie ma bo poprostu sam sobie silnik gaśnie gdy dodaje gazu ledwo sie zbiera i wchodzi na obroty. Słychac że silnik drga. Gdy wrzuce bieg i dodam gaz do podlogi auto prawie wogole nie jedzie. Gdy silnik jest ciepły problem znika przyspiesza wtedy idealnie i wszystko jest ok. Bardzo prosze o pomoc bo niegdy wczesniej taki problem nie występował :cry2: :modlitwa: :cry: :(
Opublikowano
Chyba jednak za sprawą stoją świece ponieważ gdy było już naprawde źle tzn odpalala ale odrazu gasła nawet gdy dodawałem gazu to odłączyłem świece przedmuchałem styki od kabli i jest ok !!!! Dziekuje bardzo za pomoc jak bedzie sie cos dzialo to sie odezwe :cool2: :D :8) :twisted2: aha ZOMOL jak moge sprawdzic kolektory ssące tylko na warsztacie czy sam tez dam rade :D? :?:
Opublikowano

Jak kolektorki masz OK to się ciesz bo nie chcesz znać ceny uszczelek :P Nieszczelne kolektory ssące to częsta przypadłość w V12 bo chyba ze względu na cenę uszczelek większość osób improwizuje zamiast wymieniać :lol:

Mnie sprawdzał mechanik ale gdzieś na forum czytałem, że można samemu psyknąć samostartem po kolei i obserwować czy silnik reaguje (jak przyspiesza znaczy ciągnie lewe )