Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Panowie wielkie dzieki za podpowiedzi. Takie logo bmw przy otwieraniu drzwi mam.po wgraniu v29 żadnej różnicy nie zaobserwowałem wiec wnioskuje ze miedzy softem v19 a v29 dla MK3 nic sie nie zmienia. Zmiany prawdopodobnie dotycza MK4.
Opublikowano
Są zmiany dla MK3, ale to są drobiazgi - przeważnie usunięte jakieś niedociągnięcia.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

• 5 tygodni później...
Opublikowano
a w mk4 co jest nowego oprocz widoku 3d?

3D nie jest w każdej mk4 - musi być jeszcze odpowiednio nowy soft (> 4-1-70).

Co dodatkowo (w skrócie) :

- oczywiście możliwość stosowania map DVD (1 płyta na całą Europę zachodnią, zamiast 8CD)

- ładniejsza grafika mapy (przy odpowiednio nowym sofcie > 4-1-70)

- znacznie szybszy (ok. 2-3 razy) w działaniu (wyszukiwanie miast, ulic, wyznaczanie trasy)

- większa ilość pamiętanych miejsc docelowych oraz książce adresowej

- możliwość wyznaczania "punktu przelotowego", czyli aby wyznaczył trasę z punktu A do B, przez C (soft w wersji chyba > 4-1-40)

- wprowadzono skale 200, 500, 1000km (w zależności od wersji softu)

- możliwość regulacji jasności LCD w menu ustawień (mk3 tylko w trybie serwisowym)

- kilka innych drobnych dodatków.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano

ja mam u siebie e39 Mk4 jakis dziwny soft heeh V21.1 a w X5 v25

teraz pytanie po wgraniu softu V29 czy mozna bedzie stosowac starsze mapy DVD np 2004-2005 ??

czy po wgraniu softu v29 bedzie mozna zmienic z 2d na 3d ?? potrzebny jest dodatkowy soft ??

przy sofcie v21.1 nie można wejść w rozszerzone menu

przyznam sie ze do dzisiaj to tylko zmienialem plytki w czytniku a troche poczytalem w miedzy czasie i dzis poswiecilem troche czasu na navi co by tam mozna bylo usprawnic w e39 i x5

Wiec w miedzy czasie zapodalem V27 soft i mapka 2005-2 smiga

oczywiscie 3d tez naprawde super to wyglada

troche poczytalem na temat i mysle ze przy sofcie V29 stare mapki nie beda smigac tylko od 07-01 beda poprawnie dzialac tyle teori a jak w praktyce?? , moze juz ktos ma ten nowy soft wgrany i spradzal czy smigaja starsze mapki??

Opublikowano
Witam. To może i ja się podłącze do pytania. Mam e39 525dA z 2003r. z navi Mk4 ( chyba) 16:9. Właśnie ściągnołem sobie v29 i nie wiem czy czy w tym modelu będzie działać. Nie wiem jaki teraz mam soft (pewnie wgrany w fabryce). Czy wogóle warto zmieniać soft?? I jeszcze jedno. Ściagnołem v29 w postaci .mdf .mds , co z tym zrobić?? Za odpowiedź z góry dziekuję. Pozdrawiam Przemysław Gutowski.
Opublikowano
...

troche poczytalem na temat i mysle ze przy sofcie V29 stare mapki nie beda smigac tylko od 07-01 beda poprawnie dzialac tyle teori a jak w praktyce?? , moze juz ktos ma ten nowy soft wgrany i spradzal czy smigaja starsze mapki??

Mapki działają (i muszą działać) na każdym sofcie.

Stronka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

starsze mapki np 2003r na CD jak i na DVD dzialaja na MK4 z softem v29.1

sprawdzone,

ma ktos moze mape PL na plycie DVD jakas nowsza do MK4 lub skad zassac :mrgreen: