Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musze wymienic przednie reflektory poniewaz stare sa przepalone i stacja kontroli krzywo patrzy. Znalazlem oto takie:

http://moto.allegro.pl/item197566586_reflektor_bmw_3_e36_94_nowy.html

Potrzebuje je do e36 touring z 95r. Czy beda ok ( zadzwonie tez do allegrowicza z potwierdzeniem ale jako sprzedawca jego obiektywizm moze byc rozny ).

Jeszcze pytanie odnosnie soczewek, bo czlowiek ktory doprowadza samochodzik do stanu uzywalnosci mowil ze musi byc bez soczewek. Jaka jest roznica ?

pozdrawiam

pruszkowianin

Opublikowano

Te lampy będą pasować. Nie ma znaczenia, czy z soczewkami, czy bez - oryginały ponoć lepiej bez soczewek świecą - ale to takie kiepskie porównanie, bo trzeba by sprawdzić dwie nowe lampy bez i z soczewką - a nie różniące się między sobą o 5 czy więcej lat.

Nie wiem jak same lampy, ale ja mam klosze DJAuto i są całkiem dobre, więc może lampy też.

Soczewki są stosowane w nowych samochodach, bo skupiają światło - strumień światła jest łatwiej nakierować - nie wiem jak to opisać - więcej światła leci tam gdzie powinno, a nie na boki. Soczewka jednak stanowi pewną blokadę dla światła - wiadomo, część promieni się na niej zatrzymuje - przez to światła mogą słabiej świecić.