Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem na desce rozdzielczej pojawił mi sie napis INSPECTION z takim małym zegarkiem za 15 dwunasta! Domyslam sie ze chodzi o przeglad czy cos w tym stylu! Moje pytanie czy jest mozliwosc zlikwidowania tego napisu bez wizyty w servisie?? Prosze o pomoc i z góry dziekuje :(

Opublikowano
Spokojnie to jest tylko inf. że przejechałeś określoną liczbę km i trzeba (czytaj: przydałoby się) zrobić przegląd. Skasować można, ale skasujesz również wskaźnik "zużycia oleju".
"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie też sie zapaliło krótko po wymianie oleju i skasowałem to tak samo jak inspekcje i kontrolki oleju tylko że musiałem dłużej poczekać aż zgaśnie.Niestety przy kasowaniu zegarka kasuje się również inspekcja olejowa,ale jeżeli nie dawno zmieniałeś to nie ma problemu.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
ten napis INSPECTION ma sie zaswiecic podczas wlaczonego silnika czy tylko po przekreceniu kluczyka?

Po przekręceniu kluczyka.

Pozdrawiam

Krzysiek

Opublikowano
czyli po przekreceniu kluczyka jak sie swieci to nalezy zrobic przeglad? i skasowac?

A oprócz napisu INSPECTION nie ma przebiegu podanego do przeglądu?

Pozdrawiam

Krzysiek

Opublikowano
czyli po przekreceniu kluczyka jak sie swieci to nalezy zrobic przeglad? i skasowac?

A oprócz napisu INSPECTION nie ma przebiegu podanego do przeglądu?

w E46 wyswietla sie ilosc km ktora pozostala do przegladu/wymiany oleju, w E36 tak nie ma

wracajac do sedna

napis INSPECTION "z zegarkiem" oznacza CZAS na wymiane PLYNU HAMULCOWEGO, nie sa to zadne przeglady ani zadne wymiany oleju

Opublikowano
wymiana płynu hamulcowego . wymieniamy co 3 lata :cool2:

w/g zalecen producenta auta jednak co 2 lata :wink: