Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę kupić 530 z 89r. Przebieg 160tyś. blacharka igła, jeszcze nigdzie jej nie bierze:) Kiedy jest zapalony silnik odkręcam korek oleju silniczek spada na obrotach, znajomy mówi że tak się dzieje w autkach na dotarciu, czy to prawda?? Mam w planie założyć do tego instalke LPG.

Błagam doradzcie:)

To będzie moja piersza beemka.

Opublikowano

160 tyś. to ona miała pewnie w 1992 roku :P .

Nie słuchaj takich bzdetów. Nawet jak ma 560 tyś. i jest w dobrym stanie to można się zainteresować.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
Jeśli masz możliwość to przejedź się nim zobacz czy nic nie stuka nie puka czy nie ściąga, bo jeśli przebieg jest mocno zaniżony to możesz mieć na dziendobry poważne wydatki. Myśle, że o wytartych pedałach, kierownicy, gałki zmiany biegów nie muszę przypominać. Silnik powinien chodzić równo i się prawie nie trzęść.... to są podstawy możesz ich na forum znaleść o wiele więcej, ale jak wiadomo prawie wszystie jelenie wyginęły i nie ma czegoś takiego jak super okazja, może być tylko super cena(a samochód np po dzwonie :wink: ). Tak więc nie daj się czarować i nie słuchaj tego co mowi sprzedawca bo wielu z nich wciska ciemnotę. I najważniejsze to się nie zgrzewaj i powodzenia :cool2:

" _______

/________\

OO=[][]=OO > ///M-POWER

[#]--------[#]

Opublikowano
bo jeśli przebieg jest mocno zaniżony to możesz mieć na dziendobry poważne wydatki.

Wszystkie auta sprowadzone(98%) mają kręcone liczniki i to jest już standard.Ale wcale to nie dyskwalifikuje takiego samochodu,po prostu auto może być serwisowane,dbano o nie,ale jak ma 200-300tyś to każdy kręci nosem.Po prostu jak to twoja pierwsza beemka,to najlepiej wez kogoś kto sie troche zna i wie o co chodzi.