Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich... :) Otoz mam zapytanie, uzytkuje olej Mobil S 10W40 i jest tak, gdy z ranca odpalam samochod wszystko jest pieknie, cudnie...generalnie cisza...pojezdze samochodem, temperatura na srodeczku, wylaczam i jak odpalam go znowu, nie wiem moze po 20-30 minutach...slychac w pierwszych sekundach jakby popychacze :jawdrop: , tak jakby olej splynal z ruchomych czesci...a co jest smieszniejsze, jesli np. uruchomie samochod szybko tzn. po 5 minutach wszystko jest ok, uruchamia sie cicho i nic nie "pierdzi" ;). Co jest grane...mam sie juz mocno martwic, czy cholera cos z olejem jest??Samochod smiga az milo, oleju nawet grama nie bieze...jakies sugestie??? :worried:

Z gory dziekuje!!!

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano

Witam.

Miałem podobnie.Sprowadziłem samochód i chciałem powymieniać płyny "ustrojowe" .Pieprzony złodziej nie mechanik nalał mi jakiś olej (miał być Mobil) ,a diabeł wie co nalał z beczki.Odezwały się popychacze i zaczął brać olej.Oczywiście dla w/w fachowca to już silnik do kapitalki (najlepiej u niego).

Porozmawiałem z kumplami wylałem te ścieki kture on wlał kupiłem w sklepie Mobila olej w 5litrowej butelce i jak ręką odjoł cicho i po 10tyś km. ani naparstka nie wzioł oleju.

Z tego co się oriętuję to przy zaworach które mają kasowany luz olejem (jeżeli oleju jesteś pewien) a klepią to mogą być zużyte prowadnice (tak przeczytałem na forum kiedyś)