Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam e32. Od pewnego czasu automat przerzuca mi biegi dopiero po przekroczeniu 3000 obrotów w tedy czuje się duże szarpnięcie. Czy wymiana oleju coś pomoże? a może jakaś regulacja? Proszę o informację.
Opublikowano

A miales strzal gazu?? ??O ile masz LPG :)

Wymiana oleju zdaje sie byc dobrym rozwiazaniem...na zle Ci to napewno nie wyjdzie.

Magia trzech liter - BMW
Opublikowano
jasne. ja tak mialem jak mialem LPG tez mi strzelil gaz i skrzynia tez zle pracowala. Wina lezy w przepluwomierzu. Wyjmij go i sprawdz klapke. Zapewne jest pokrzywiona lub sie blokuje. No i w zasadzie pewnie juz jest do d.u.p.y przeplywomierz tak na 90% ale sprawdz najpierw ta klapke ewentualnie ja poprostuj po poprawiaj i zamontuj przeplywke. Odpal go na benzynie i sie przejedz jak bedzie wszystko ok to przeplywka jeszcze dziala a jesli nawet nie bedzie chcial obrotow trzymac to mozesz szykowac kase na sprawna przeplywke
Magia trzech liter - BMW
Opublikowano
Klapa była wygięta jak banan i była zablokowana ala dałem radę i wyprostowałem. W częci elektronicznej przerwane przewody od druku do złšcza też dałem radę. Trzy godziny ostrej walki i autko miga jak głupie. Jeszcze raz wiekie dzięki. pozdro.