Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym sie zapytać użytkowników BMW jaki silnik polecacie do E36?

CZytałem kilka tematow niżej ze silnik musi byc przynajmniej 2L. Ja sie właśnie zastanawiam miedzy silnikiem 2L a 2,5L. Interesuje mnie jaka jest różnica w spalaniu. Nie ukrywam ze lubie na trasie przycisnąć. A moje dotychczasowe E30 1,8 juz mi nie wystarcza. Mogłby mi ktos podać przybliżone osiągi silników 2l i 2,5. Prosze o wszelkie opinie na temat tych silników w E36.

Opublikowano

Jak chcesz dobre osiągi przy dobrym spalaniu (tzn. niewielkim :D) to kup 323i - 2.5 170 KM - będziesz zadowolony.

pzdr

radocha z jazdy!
Opublikowano

Na forum jest tego mnustwo.

Ale tak z grubsza ci moge powiedziec ze w spalaniu roznica jest nie wielka miedzy 2 i 2.5l na plus 2 litrowki. Jesli chdzi o osiagi to roznica juz jest wieksza czyli ponad półtora sekundy na plus oczywiscie 2.5 litrowki. Ja mam silnik 2.0 m52 i jestem z niego zadowolony, tez na poczatku szukalem 2.5 l ale niestety wszystkie auta z tymi silnikami, ktore ogladalem byly niestety mowiac lagodnie zajechane. Kupilem w koncu te 2 litry bo trafila sie naprawde ladna sztuka, bardzo zadbana i serwisowana w ASO do stycznia (kupilem ja w marcu).

Pisalem to juz kilka razy na forum ale wydaje mi sie ze lepiej kupic auto z mniejszym silnikiem ale w leprzym stanie zeby sie cieszyc tym samochodem a nie siedziec i liczyc ile juz na niego wydalem i bac sie co moze mi sie spier... nastepnym razem.