Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam bmw 316 odkąd założyłem gaz brc to przy odpalaniu strzela ale tylko wtedy gdy silnik jest rozgrzany i odpalam na automacie pstryczek w położenie środkowe myslałem że to świece wymieniłem, wymieniłem też kable nawet sąde lambda bo powiedzieli mi że jest do niczego byłem 5 razy na regulacji i nie wiedzą co jest objawy są takie jak by zostawał gaz w kolektorze i jak go zapalam na benzynie to zapala się gaz w kolektorze który pozostał bo zgasiłem go na gazie i strzał aż mi węże spadają z kolektora, ale jak odpalam od razu na gazie wszystko ok tylko ciężko pali podczas jazdy nigdy nie strzelił powiedzcie co jest bo juz nie mam siły a i po strzale nie chce się rozbujać na benzynie jak mu w gaz to on gaśnie co mam robić :modlitwa:
Opublikowano
zgadza sie w kolektorze ssacym zbiera sie gaz i dlatego strzela tak można to najprosciej wytłumaczyć
Opublikowano

Nie meczyłem takiego egzemplaza ale sprawdził bym czy zawór na reduktorze trzyma po zgaszeniu auta , czy czasem po zgaszeniu nie wylatuje cały zgromadzony gaz w reduktorze czesto nawet nowe reduktory tomasetto potrafia upuścić z siebie cały gaz zazwyczaj sprawe rozwiązuje rozciągnięcie sprerzynki w zaworku.

Ale podkreślam to są jedynie gdybania niech wypowie się ktos kto zmeczył problem .

Napewno nie jest to normalne zjawisko bo kumpel kupił e34 2,0 24V w automacie z gazem I generacji !!!! domontował sobie jedynie elektronike i nic mu nigdy nie strzeliło przy odpalaniu.

Popzatym potrafił 2 miesiace jeździć z popuszczonymi świecami i pieknie "fukała kompresja" a to auto nadal jeździło to jakiś złoty egzemplaz :mrgreen:

Opublikowano
zawór trzyma dobrze instalacja ma 2 tygodnie i jest to BRC chyba dobra mechanik powiedział że kolektory są duże i cały gaz sie nie spala przy odpalaniu na gazie nic się nie dzieje tylko jak zgaszę na gazie i odpalam z automatu na benzynie :?:
Opublikowano
Mialem u siebie to samo po zalozeniu blosa juz nie strzela. Mozna tez sprobowac zamontowac zawor odcinajacy gaz przy samym mikserze na tym przewodzie co idzie od reduktora do miksera sa takie powinno pomoc.
Opublikowano
strzelał ci tylko przy odpalaniu bo jak tak to też spróbuje założyć blosa może to pomoże tylko żeby nie był to dodatkowy wydatek bo już mam dość mało tego to jeszcze ktoś mi wypierniczył szybę z przodu jak bym złapał gnojka to chyba bym go zabił tak że koszt przedniej szyby nowej to 280 plus 120 założenie jak by ktoś nie wiedział :evil:
Opublikowano
Strzelal mi tylko przy odpalaniu jak zgasilem na gazie to czy odpalalem na gazie czy na benzynie to strzelal. Ja sprobowalbym najpierw z tym zaworem kosztuje ok 50zl takze mysle ze warto.
Opublikowano
zawór trzyma dobrze instalacja ma 2 tygodnie i jest to BRC chyba dobra mechanik powiedział że kolektory są duże i cały gaz sie nie spala przy odpalaniu na gazie nic się nie dzieje tylko jak zgaszę na gazie i odpalam z automatu na benzynie :?:

Rozumiem , że było to sprawdzane iż zawór trzyma na 100% czy liczysz na to, że instalacja jest nowa ???

Zreszta sam oszczędziłes to sie teraz mecz panie kolego ....JA takich instalacji do tego auta nie zakładam nawet jak ktoś chce!

Opublikowano
liczę ze instalacja nowa a co do wyboru instalacji to teściowa mi fundneła miałem jeszcze protestować chyba takich żeczy się nie robi teściowej jak chce niech płaci a teraz ja płaczę :)
Opublikowano

1. gaś i odpalaj na benzynie

2. scigaj panow gazownikow - odpowiedz mechnika w stylu " kolektory są duże i cały gaz sie nie spala" to jakis kiepski zart z jego strony

Niech sie najpierw chlopak nauczy jak trzeba postepowac z "duzymi kolektorami" a dopiero potem dotyka jakiegokolwiek samochodu

Opublikowano

2. scigaj panow gazownikow - odpowiedz mechnika w stylu " kolektory są duże i cały gaz sie nie spala" to jakis kiepski zart z jego strony

Niech sie najpierw chlopak nauczy jak trzeba postepowac z "duzymi kolektorami" a dopiero potem dotyka jakiegokolwiek samochodu

sory za OT ale duże kolektory sie głaszcze więcej bo duże jest piekne :D

Opublikowano

KSU Wysłany: Pon Maj 28, 2007 7:34 am Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

tak tylko że na mieście nie zawsze pamiętasz o gaszeniu na benzynie a na krótkich odcinkach musiałbym jeżdzić cału czas na benzynie to w takim wypadku po co mi gaz :roll:

Opublikowano

gniec tych patafianow, ktorzy Ci zakladali gaz - skoro wzieli kase, za cos co ma dzialac, niech to dziala tak, jak ma dzialac

albo niech wymontuja instalacje i zwracaja kase co do zlotowki

to jest moim zdaniem jedyne sensowne wyjscie

Opublikowano
wszystko byłoby ok tylko ja mieszkam koło świnoujścia a gaz zakładałem u rodziców w opocznie woj. Łódz to jest 600 km nie będę jeżdził z każdym pierdnięciem samochodu po prostu ich zbluzgałem przez telefon i troszkę się lepiej czuję
Opublikowano

troche lipa

odwiedz tych milych panow przy okazji najblizszej wizyty u rodzicow

porozmawiaj z wlascicielem tego warsztatu

montowales nowa inst ? masz na to jakis dokument? gwarancje ?