Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
dzisiaj doszlo do malego rozczarowania. Otoz jade sbie ok 20km/h i w jednej sekundzie zatrzyamlo mnie prawe tylne kolo. W lusterku patrze - dym jak bym opony palil. Wyskakuje z auta i mysle co jest grane. Ciezko bylo ruszyc z miejsca ale w koncu opor poszedl i zrobilo sie luzne kolo. Dojechalem do domu niecaly kilometr. Myslalem ze to w benbnach z tylu cos sie poprzestawialo i zmielilo. A okazalo sie ze to lozysko po wstepnej mojej diagnozie. Teraz pytanie. Czy moglo sie tam cos zepsuc poza lozyskiem?? Czy tam jest jedno czy dwa lozyska?? Z tylu mam tarczobebny. BMW E36 325i.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
dzisiaj doszlo do malego rozczarowania. Otoz jade sbie ok 20km/h i w jednej sekundzie zatrzyamlo mnie prawe tylne kolo. W lusterku patrze - dym jak bym opony palil. Wyskakuje z auta i mysle co jest grane. Ciezko bylo ruszyc z miejsca ale w koncu opor poszedl i zrobilo sie luzne kolo. Dojechalem do domu niecaly kilometr. Myslalem ze to w benbnach z tylu cos sie poprzestawialo i zmielilo. A okazalo sie ze to lozysko po wstepnej mojej diagnozie. Teraz pytanie. Czy moglo sie tam cos zepsuc poza lozyskiem?? Czy tam jest jedno czy dwa lozyska?? Z tylu mam tarczobebny. BMW E36 325i.
mialem podobna sytuacje 3 tyg temu i byla to wina zerwanych szczek od recznego sciągnij tarcze i zobaczysz co jest grane , kolo na podosniku po uniesieniu auta do gory u mnie tez sie ciezko obraca tak ma byc nie sugeruj sie tym ze to na lozysku ciezko sie obraca
Opublikowano

Raczej tak jak pisze kolega tomecat szczeki od ręcznego blokują koło.

A teraz tylku szurają w czasie jazdy zblokowały.

Opublikowano

Ristoja wymieniałem niedawno łożyska ale one dawały o sobie znać już dużo wcześniej bo strasznie buczały. Nie wiem jak u Ciebie? Hałasowały Ci?

Nie wiem jak w 325 u mnie jest łożysko dwurzędowe. Nie powiem Ci rozmiaru bo zgubiłem gdzieś kartkę :D

Ja jeździłem na tych buczących dość sporo i na szczęscie nic się nie stało ale mogła się zapiec cała piasta.

Nie wiem skąd u Ciebie dym. Jeśli to nie ten hamulec jak piszą przedmówcy to może łożysko.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
problem rozwiazany :) Sprawdzilem i rzeczywiscie w bebnie sie mielilo wszystko. Usunalem tymczasowo szczeki i jezdze bez lewego recznego. A moje lozysko leciutko chuczy. Wszystko to przez zla geometrie kola ktora to spowodowala.

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
problem rozwiazany :) Sprawdzilem i rzeczywiscie w bebnie sie mielilo wszystko. Usunalem tymczasowo szczeki i jezdze bez lewego recznego. A moje lozysko leciutko chuczy. Wszystko to przez zla geometrie kola ktora to spowodowala.
zla geometria kola raczej nie doprowadzila by do zerwania szczek tylko najprawdopodobniej przerdzewiala blacha w miejscu mocowania bolca
Opublikowano
geometria kola doprowadzila do lekkiego chuczenia. Nie chodzilo mi o ta blache. A faktycznie przez blache zostaly zerwane te bolce i to sie mielilo. Na szczescie mam to za soba juz i autko smiga jak zawsze :)

www.bts-bmw.pl