Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

mam następujący problem nie mogę nigdzie dostać filtra powietrza do E28 524td rok 84 styczeń do obudowy metalowej bo w roku 85 wychodziły już obudowy plastikowe do których filtry wszędzie są i w katalogach mają właśnie tylko te od obudowy plastikowej w którym uszczelka jest na krawędzi filtra i cały filtr wchodzi w jedną część obudowy a jak mam metalową gdzie oryginalny filtr miał uszczelkę na środku filtra i pół wchodziło w jedną częśc obudowy a drugie pół w drugą część obudowy.

Opublikowano
pytałeś w serwisie BMW? Teraz mają sporo części po obniżonych cenach

Kazałem kumplowi kupić w servisie BMW w belgii i przywiózł taki do plastikowej obudowy a podałem mu wszystkie dane

Opublikowano
wejdź na stronę bmw, tam będzie odnośnik do części,może coś wskórasz, a jak nie to napisz do tych co handlują filtrami na Allegro.
Opublikowano
wejdź na stronę bmw, tam będzie odnośnik do części,może coś wskórasz, a jak nie to napisz do tych co handlują filtrami na Allegro.

Pisałem już na allegro do każdego i i zawsze to samo. do plastiku o innym nie słyszeli.

Opublikowano
Jeśli to jest LX76 KNECHT to mogę Ci tak załatwić,

A mógł byś mi przysłać jakieś foto jak wygląda ten LX 76 ??

Mogę podać poniżej link do FILTRON AP 029 i taki jest do plastikowej a ja potrzebuje do metalowej. Jak możesz zauważyć to filtron takiego nie produkuje w miejscu filtra powietrza gdzie jest przedział 9/83->9/84 jest pusto a w przedziale 10/84->12/87 występuje filtr AP 029 który nie pasuje.

http://www.wixfiltron.com.pl/2005/index.php?option=com_wrapper&Itemid=111&skok=2&menu=1&submenu4

Wybierz:

BMW

SERIA 5 (E28)

524TD

pozdrawiam

Opublikowano

To jest tan sam co FILTRON AP 029 czyli do obudowy plastikowej ten którego szukam ma uszczelkę na środku filtra a nie na krawędzi jak że pół filtra wchodzi w jedną część obudowy a pół w drugiej a ten który mi pan pokazał wchodzi cały w jedną częśc obudowy.

Mam nadzieje że zrozumiale napisałem i sie rozumiemy bo ciężko to bez rysunku wytłumaczyć.

To jest coś takiego wizualnie jak FILTRON AP 025 z taką grubą gumą po środku tylko że o takich samych rozmiarach jak FILTRON AP 029.

Wyżej w odpowiedzi podałem link do strony FOLTRON może sobie pan zerknąć ten AP 025 występuje przy E28 518i

Opublikowano
ten link który podałem jest do zdjęcia filtra powietrza do 09.1984 do kupienia w intercarsie, jak nie to tylko BMW
Oleje i płyny Pentosin 0694679252 Maciek