Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ok, niech budują autostrady, to zapewni większe bezpieczeństwo. Co z tego , że mamy świetną autostradę Śląsk-Dolny śląsk, skoro nie ma tam żadnej stacji benzynowej. A co mamy wyżej, Poznań-Łódź. I na tym koniec. Mógłym podać wiele przykładów , ale po co, wszyscy wiemy jak jest. cieszmy się z 2012 roku, bo może doczekamy bezpiecznego dojazdu z W-wy do Gdańska, Poznania, Wrocławia itd.
Opublikowano
Na budowę dróg (np. miejskich) nie masz co liczyć z kasy unijnej.

:

Wiem o czym piszę. Jest coś takiego jak Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego. Fundusz ten dofinansowywuje budowę dróg miejskich w Gdyni. Uwierz mi, że gdybym tego nie odczuwał od dwóch lat to bym o tym nie wspomniał.

Myślę, że niepotrzebnie, ale w ramach potwierdzenia moich słów: www.gdynia.pl juz na stronie głównej w prawej kolumnie opisane dwie aktualne imwestycje.

"... Jednością Silni, Rozumni Szałem... "
Opublikowano
"Podatek Religi" nie ma szans w TK a już wiadomo, że jeżeli ustawa przejdzie w sejmie to zostanie zaskarżona. Nie przejmujcie się chorymi pomysłami zdesperowanego alkoholika.
"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
"Podatek Religi" nie ma szans w TK a już wiadomo, że jeżeli ustawa przejdzie w sejmie to zostanie zaskarżona. Nie przejmujcie się chorymi pomysłami zdesperowanego alkoholika.

Religa nie jest zdesperowanym alkoholikiem, a to co wymyslił już brzmi w skutkach-TU podniosły składki OC

Opublikowano

Lutrzyk

Bez urazy, ale tez wiem co mówię, EFRR był (2004-2006) i owszem "fundował" drogi lokalne, ale już go nie ma. Teraz jest wdrażany nowy program operacyjny NSS (Narodowa Strategi Spójności 2007-2013) ale tam nie ma kasy na takie drogi (lokalne), chyba że będą budowane np. w konsorcjum, po to żeby uatrakcyjnić turystykę danego regiony, ale nie miasta.

A to że ktoś prowadzi jeszcze jeszcze działania w ramach EFRR, to nie znaczy że ten program jeszcze istnieje, działa będą prowadzone maxsymalnie do 2008r. zgodnie z zasadą 2+n (masz dwa lata od podpisania umowy na realizację inwestycji)

Pozdrawiam

"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
Opublikowano

pibulas

ok, w temacie nie siedze. Wyciągnąłem wniosek, że skoro inwestycja jest to jest fundusz. (to się cieszę, że się Gdynia załapała). Zwracam honor. I dziękuję za sprostowanie.

W takim razie przykro się znowu zrobiło, że musimy polegać tylko na naszych władzach :(

"... Jednością Silni, Rozumni Szałem... "