Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam od jakiegoś tygodnia zauważyłem, że skrzypi mi sprzęgło. Początkowo wydawało mi sie ze to jest wina czegoś w środu samochodu, jednak wydaje mi sie ze dzwiek dochodzi tez z zewnątrz, tzn spod samochodu. Czy to oznacza cos niedobrego ? :oops: Miał ktos tak ?
Opublikowano

mam to samo piski i skrzypienie objawiaja sie po kilkunastu minutach jazdy w korkach, dzwiek wydobywa sie z pod samochodu/komory silnika ,

kiedys mialem rowniez cos takiego ze piszczal pedla sprzegla w srodku ale popsikalem tam gdzie trzeba i w srodku jest cisza piszczy tylko na zewnatrz kiedy sprzeglo jest rozgrzane

podobno to cos w srodku (w skrzyni) i nie da rady tego nasmarowac nie wyjmujac skrzyni. dzis wlasnie ogladalem auto od spodu i pod maska i nic tam co widac na pierwszy rzut oka zabardzo nie moze skrzypiec,

a moze to wysprzęglik??????? jest na nim jakas towotniczka i mozna go smarowac

Opublikowano
No dokładnie to samo mam, czyli nie oznacza to konczącego sie sprzęgła? bo juz sie wystraszyłem. tomect To daj znać jak znajdziesz przyczyne :wink:
Opublikowano
No dokładnie to samo mam, czyli nie oznacza to konczącego sie sprzęgła? bo juz sie wystraszyłem. tomect To daj znać jak znajdziesz przyczyne :wink:

napewno nie jest to wina konczacego sie sprzegla bo 2 tyg temu mialem sciagana skrzynie biegow w celu wymiany kola dwumasowego i sprzeglo jest jak nowe . gdybym wymienial to kolo w zakladzie specjalizujacym sie w naprawach bmw to byc moze nasmarowali by ta czesc ktora skrzypi choc nie do konca jestem przekonany ze to wlasnie jakis plastik w skrzyni za 5zl jak juz ktos pisal na forum

Opublikowano
No niestety u mnie skrzypi caly czas, niezaleznie czy jest nagrzany czy nie. I wydaje mi sie ze jak sie włączy silnik to troche mniej.