Skocz do zawartości

[E36] klopot ze spadającą temperatura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

mam dziwna przypadłośc, ostatnio zauwazyłem ,iz w trakcie szybszej jazdy - czuli po autostradzie - mamy nawet kawałek na sląsku ;-) - wskazówka temperatuty opada mi nieznacznie, czyli z poziomu jaki powinien byc na wskazniku odchyla się jakies 3-4 mm w lewo - czyli ewidentnie pokazuje jakby silnik był zimny, mimo że juz osiagnął temp rozgrzania, co wskazywał chwile wczesniej.

jak myslicie, co moze byc powodem tego?

mam swoje podejrzenia, ale moze ktos juz się z tym spotkał? :roll:

:?:

!!! biało-niebieska szachownica !!!
Opublikowano

Sprawdz termostat. Poza tym temperatura zawsze trochę spada jak jedziesz w trasie ale u Ciebie to wygląda na termostat.

P.S. Doraźnie możesz sobie przysłonic chłodnice kawałkiem tektury

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano

hm... ja tez zastanawiałem sie nad termostatem. mysle ze od tego zacznę grzebanie przy tym. tylko nie wygląda na to zeby był całkowicie zepsuty, skro osiaga własciwą temperature w jezdzie po mieście.

pozdro!

Opublikowano

dzieki! w takim arzi ewymienie go, koszt nowego nie zabija ;-)

a jesli ju zo tym mowa, to jak sie do tego zabrac, bo jeszcze nigdy nie wymienialem termostatu :oops:

;-)

Opublikowano
jak juz go wybebeszysz to zagotuj wodę w garnku i wrzuć do do wżądku, obserwuj czy otwiera się płynnie i do końca, potem wyjmij i obserwuj czy się zamyka jeśli się nie zacina to jest na 100% sprawny(o ile otwiera się przy odpowiedniej temperaturze), może poprostu cos się oderwało z bloku

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]