Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czytałem sobie ostatnio w EmpikU gazetke BMW ..

Był atykuł o przygotowaniu do sezony.. DOczytałem ze moza ladnie odsiwezyc lampy jak i rowniez lakier pasta polerska TEMPO.. zrobilem to dzisiaj i powiem wam ze efekt widac golym okiem:P Jenda lampe zrobilem tempa druga zostawielm jak byla .. wygaldaja jak nowki dorbne zarysowania lakieru tez mozna latwo usunac :P

Pozdrawiam moze sie komus przyda ten post do czegos..

Opublikowano
to moze troche rozszerz swoj temat iwstaw do zrob to sam... chetnie bym poczytał.. ale narazie za malo info
http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano
Ciekawe to co piszesz z tymi lampami, ale chodzi o szkła plastikowe czy normlne ?

Były:

E30 324d '87

E36 325td '91

E36 318tds '96

Passat B5 1,9 TDI '97

E46 320d '00

Audi A4 1,9 TDI Multitronic '03

Mazda 6 1,8 '05

E46 320d '03

Opublikowano

Niestety nie zrobilemfotek ale moze sie postaram..

Zaczynamy od oczyszczenia pow. lampy ( woda z mydlem, benz. ekstrakcyjna..) nastepnie na szkła przednie nakladamy nie wielka ilosc pasty rozsmarowujemy ja po calej pow. szklanej lampy bierzemy inna szmatka i zaczynamy polerowac najlepiej nakladac i polerowac ruchami kolistymi.. polerujemy do uzyskania wizualnego efektu ..

Jeżeli szkla lamp sa zabrudzone, porysowane, lub maja jakiees dziurki to takim sposobem mozna je doprowadzic do naprawde niezłego stanu..

Można zastosować do tego celu:

Paste polerska drobnoscierna Np: TEMPO, Automax dostepna w kazdym sklepie motor. jak i na stacjach benz..

na tylnych lampach z palstiku też widac poprawę Ale NIE WIEM JAK BY TO WYGLADALO NA PRZEZROCZYSTYM PLASTIKU.. Czy nie zostały by drobne rysy..

można w ten sposób czyścić lakier z drobnych zarysowań jak i szyby czy szkła luster..

PODRO! :mad2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja zrobiłem fotki i wyszło to naprawdę bardzo dobrze.

Czyściłem poliwęglan na halogenach w ten weekend zrobię to samo z głównymi światłami i oczywiście fotki również wrzucę.

Link: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=358702#358702 - na dole strony.