Skocz do zawartości

nie działa mechanizm tylnej szyby, nie bezpiecznik!?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W mojej BMW mam dziwny problem bo: nie działa mi podnoszenie i opuszczanie tylnej szyby z prawej strony. Sprawdziłem bezpieczniki i są ok, jak wyjmuję jeden bezpiecznik (chyba ten z numeru 27) to nie działa mi mechanizm drugiej szyby. Jest taki sam efekt co przy tej pierwszej - słychać ciche stuki przy próbie podnoszenia lub opuszczniam. Co mogę jeszcze sprawdzić oprócz bezpieczników, skoro są ok i przełącznik też jest dobry- bo samochód na niego reaguje?!
Opublikowano
musiał byś rozebrać drzwi i sprawdzić czy dochodzi napięcie do silniczka, to co stuka moze być przekaźnik, jeśli napięcia dochodzą to silnik padł
Opublikowano
mogły się zablokować linki podnośnika. Ja kupiłem auto z niedziałającą szybą i wymieniłem cały mechanizm łącznie z silnikiem i w moim przypadku okazało się, że poblokowały się linki a silnik był dobry.
Opublikowano
A macie może schemat demontażu tapicerki, albo jakiś sposób by ją zdjąc nie uszkadzając jej przy tym?