Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam skrzynie basową z JBL na głośniku pisze 500W. Jakiej mocy wzmacniacz podpiąć do tego i jakie głośniki dodać na tylną półkę żeby to dobrze zagrało??
Opublikowano

1- ten glosnik napewno nie ma 500W - zeby go napedzic wystarczy wzmacniacz ktory ma w mostku powiedzmy 100W ( ale lepiej zeby mial wiecej to nie bedzie sie tak meczyl )

2 - nie wiem czy wiesz ze w CA jest tendencja pozbywania sie tylnych glosnikow - a Ty chcesz isc w przeciwnym kiedunku ... lepiej zainwestuj w porzadne przody , a tyly zostaw oryginalne...

Opublikowano
Tak jak kolega napisał. Ja bym zainwestował w jakiś pożądny zestaw na przód np Hertz. Albo w fabryczne miejsca a albo troche wiecej zinwestowac i w jakiś panelach dobre 16-tki dać.
Opublikowano

Ja bym na twoim miejscu wstawił w aucie głośniki Hertz'a ale rozmieściłbym je w całym aucie mogą być trzynastki a efekt bedzie powalający słuchałem takiego czegoś i efekt był zarąbisty.Chodzi mi o to że wstawiłbyś z przodu 4 głośniki te 13tki po bokach z przodu 2 po bokach z tyłu 2 i z tyłu tak jak z przodu 4 głośniki co prawda cena wysoka ale jaki efekt naprawde bajka, a wzmacniacze musiałyby być ze dwa dość mocne.

Pozdrawiam i życze udanego zakupu.

Opublikowano

Twoj glosnik ma 500 watt ale mocy maks. RMSa ma ze 250 , wzmacha szukaj kolo 500 W wtedy napewno da rade i tak jak kolega wyzej ,nie bedzie sie meczyl, niekupuj oczywiscie jakiejs tandety, ja mam blaupunkta 750 W 4 kanalowy i ciagnie mi spokojnie 300 W tube.

Koszt tego wzmacha kolo 300PLN, napewno wystarczy. W polke nic nie wkladaj, ja wyciagnelem te noki ( E36 ) i do przodu wstawie hertza 13stki. POZDRAWIAM!! :8)

B M W
Opublikowano
Twoj glosnik ma 500 watt ale mocy maks. RMSa ma ze 250 , wzmacha szukaj kolo 500 W wtedy napewno da rade i tak jak kolega wyzej ,nie bedzie sie meczyl, niekupuj oczywiscie jakiejs tandety, ja mam blaupunkta 750 W 4 kanalowy i ciagnie mi spokojnie 300 W tube.

Koszt tego wzmacha kolo 300PLN, napewno wystarczy. W polke nic nie wkladaj, ja wyciagnelem te noki ( E36 ) i do przodu wstawie hertza 13stki. POZDRAWIAM!! :8)

Powiedz te hertza wstawić w miejsce orginalnych i to zagra?
Opublikowano
pewnie ze zagra.Firma jest dobra a jeszcze ja troszke ulepszyc w stylu wygluszyc i podokrecac dobrze uchwyty i bedzie gralo bardzo dobrze. Planuje zalozyc to w wakacje, juz sa zamowione tyølko czekaja na mnie :8) :twisted:
B M W
Opublikowano
pewnie ze zagra.Firma jest dobra a jeszcze ja troszke ulepszyc w stylu wygluszyc i podokrecac dobrze uchwyty i bedzie gralo bardzo dobrze. Planuje zalozyc to w wakacje, juz sa zamowione tyølko czekaja na mnie :8) :twisted:
Ten przód puścić przez wzmacniacz??
Opublikowano

jesli bym robil audio (moze kiedys):

przód: hertz 13cm

tył: hertz 10cm

to pod wzmacniacz 4 kanałowy

soprany jakies dobre wrzucic

pod drugi wzmacniacz 1-kanałowy ewentualnie 2 z mostkowaniem podpiąc skrzynie i miodzio. :8)

Opublikowano
Ten przód puścić przez wzmacniacz??

jezeli masz jakies lepsze radio to spokojnie podlacz pod radyjko, mozna dac do wzmacha ale jezeli masz 4 kanalowy :P Powiem jak ja ma zrobione. Mam przednie glosniki podlaczone seryjki pod radio a tube mam pod wzmacniacz ze zmostkowanym kanalem,czyli zrobilem 2 kanalowy.

Chce kupic hertza 13stki,i wstawic na przod. W polke wstawic hertza 16stki.Teraz mam 2 dziury tam bo wyciagnelem glosniki bo praktycznie nic nie bylo slychac, planuje wyciac 3 dziury za kanapa (20cm) i tamtedy bedzie przechodzil dzwiek.Mam nadzieje ze zda to egzamin. a te 2 wolne kanaly mam przygotowane na polke- oczywiscie beda pod to podlaczone glosniki z polki.

POZDROO :D

B M W