Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, pewnego razu po przejechaniu przez kolejną kałuże, zapaliły się kontrolki ABS i ASC, po niedługim czasie zgasły, a gdy następnym razem się zapaliły już niezgasły i świecą się cały czas. Co moze być przyczyną takiego obrotu sprawy??
Opublikowano
u mnie w e32 jak sie zaplailo na stale kontrolka okazalo sie ze przypikl sie przkaznik pompy abs ,, nie chodzi nic u ciebie po wyjeciu kluczyka ?? bo u mnie jak wysiadlem z auta to bylo slychac jak pompa caly czas chodzi :) a kluczyki mialme w reku ..:)
,,, bmw klub 3city--mod lakiernictwo
Opublikowano

Zapewne padl Ci ktorys czujnik ABS ... Wtedy nie masz ani abs ani asc .

Zazwyczaj pada przedni lewy , ale najlepiej podjechac podlaczyc pod komputer wszystko Ci pokaze . Mozesz rowniez sam sprawdzic czy poprostu brud sie nie dostal po tej kaluzy i sie styki nie zasyfily chociaz w to bym powatpiewal .

Opublikowano
1endzi odezwij sie w poniedziałek to podłączę Twoje cudo do testera i sie okaże czemu się świeci ABS
Oleje i płyny Pentosin 0694679252 Maciek
Opublikowano
po wyjeciu kluczyków nic niechodzi, sprawdze faktycznie czujniki bo wydaje mi się że to może być duża ich zasługa, podejżewam że może jakiś przewodzik się zarwał pod naporem wody
Opublikowano

Witam

Prawdopodobnie zwarcie poszukał bym w okolicy alternatora. ABS zapala się też przy spadku napięcia (braku ładowania, słabym akumulatorze)

Pozdrawiam