Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam e38 735i z 98r...jadac np autostrada rowno predkoscia np 160km/h wlaczam test nr 7 a tam temperatura 111...za chwile spada na 93 i znowu do gory na 110...czy tak byc powinno dodam ze wskazowka sie nie rusza
kiedys e36 316,325 coupe...pozniej e46 320d
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Myślę że jak wskazówka jest ok to gra i buczy,ponieważ ona nie pokaże idealnych wartości jak cyfrowy wyświetlacz, może ty mi pomożesz jak robisz te testy podczas jazdy-idzie tak w e39 ?
Opublikowano

witam nie wiem czy idzie w e39 ale w e38 robie to tak

1.wciskam prawy przycisk na zegarach az pojawi sie komunikat test nr 01

2.przelaczam na test nr 07 i to wszystko

pozdrawiam

Opublikowano
Ja kiedyś miewałem temperatury do 114 i wcale nie było OK. Był nieszczelny układ chłodzenia i przy spadku cisnienia wzrastała temperatura. Po wymianie jednej uszczelki na bloku, wysokie temperatury sie już nie pojawiają.

Grzesiek740 - (kiedyś było jeszcze 735 i 750)

http://img136.imageshack.us/img136/3693/mojeauta034podpisgo3.jpg

Opublikowano
witam mam e38 735i z 98r...jadac np autostrada rowno predkoscia np 160km/h wlaczam test nr 7 a tam temperatura 111...za chwile spada na 93 i znowu do gory na 110...czy tak byc powinno dodam ze wskazowka sie nie rusza

według mnie nie jest ok...no chyba ze czujnik zwalony... nie powinno się wachlować tak... ogolnie jezdzac z komputerem podpietym wykrywa spadki i wzrost ale to np.. na miescie...a przy stałej predkosci na trasie temperatura powinna byc mniej wiecej taka sama...

moje zdanie...

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano

według mnie nie jest ok...no chyba ze czujnik zwalony... nie powinno się wachlować tak... ogolnie jezdzac z komputerem podpietym wykrywa spadki i wzrost ale to np.. na miescie...a przy stałej predkosci na trasie temperatura powinna byc mniej wiecej taka sama...

moje zdanie...

pytanko banalne a jak wejsc w ten ten 07,wchodze prawym klawiszem,przechodze do test 07 i co dalej jakosc to potwierdzic ? bo jak naciskam lewy to zapala sie lock 00 a jak prawy to przechodzi do test 08

czy jest gdzies moze opis tych wszystkich testów??

Opublikowano
masz zablokowane...musisz zobaczyc na forum jak to odblokowac bo ja juz nie pamietam...w ktoryms tescie chyba ostatnim sie wpisuje sume kilku ostatnich cyfr z vinu
Opublikowano

moje zdanie...

pytanko banalne a jak wejsc w ten ten 07,wchodze prawym klawiszem,przechodze do test 07 i co dalej jakosc to potwierdzic ? bo jak naciskam lewy to zapala sie lock 00 a jak prawy to przechodzi do test 08

:search: i jeszcze :search:

było setki razy...

nie możesz wejsc bo masz zblokowane... bierzesz 5 ostatnich cyfr vin i sumujesz je .... np.. jezeli masz 38919 TO dodjaesz poszczegolne 3+8+9+1+9 ... i sume wpisujesz tam i tedy mozesz łazić po testach

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano

moje zdanie...

cyt. Kempesso:

Cosik chyba żle kombinujecie Prawy guzik trzymasz do pojawienia się napisu ''TEST:01" następnie naciskasz go tyle razy żeby było "TEST:19" zatwierdzasz go lewym guzikiem pojawia się "LOCK:00" znowu prawym naciskasz aż do uzyskania sumy ostatnich pięciu cyfr VIN np "1+2+3+4+5=15" zatwierdzasz lewym i znów pojawia się "TEST:01" z tym że odblokowany. wtedy możesz wejść do testu nr 10 gdzie można zmienić język wyświetlanych komunikatów Zaznaczam że nie we wszystkich wersjach e38 w mojej np. nie da rady wyświetla się "00:D'' pewnie zależy od tego ile wgrali języków do komputera wtedy tylko serwis + $$$$$ i załatwione. Chyba że chodzi wam o coś innego z tymi testami to wybaczcie że zawracam d...

Opublikowano
Temperatura w czasie jazdy a to szczególnie na autostradzie powinna być bliska parametrom otwierania się termostatu tzn jeżeli termostat otwiera się przy 92 stopniach temperatura powinna w czasie jazdy być 92 - 94. W korkach może ona sięgać dużo więcej w zależności od stanu viska i temperatury zewnętrznej.
www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano
dodam jeszcze ze mam regularny ubytek plynu ale nie moge zlokalizowac skad...dolewam na tydzien 0.5 litra
Opublikowano

Wisko odpowiedzialne jest bardziej za temperaturę w korkach na postoju. Być może masz brudną chłodnicę tj. w miejscu między chłodnicą skrzyni a chłodnicą wody --- przeczyść.

Wisko najlepiej sprawdzisz na słuch w upalny dzień powinno mieć taki specyfikaczny podmuch (ktoś jak długo śmiga bmw wie o czym mówie)

Jeżeli jest wyciek czyli to co u mnie było być może gdzieś w układ wchodzi lewe powietrze (chociaż przy takim ciśnieniu wątpliwa sprawa ale zawsze możliwe) ... jeżeli masz gaz sprawdź węże przy trójniku

Termostatu sprawdzać nie musisz bo on albo się otwiera albo zacina wtedy gwarantowane czerwone pole na klresce

Możesz sprawdzić prędzej pompę czy ma wszystkie świderki może woda nie ma dobrego obiegu przez pompę.

Opublikowano
Cyna ale ty masz 735 czyli twój termostat otwiera się przy 105 stopniach czyli wszystko jest ok !