Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .... jakiś czas temu jak auto sie zagrzało to strasznie falowało na obrotach. Jeździłem tak przez jakiś czas. Wymieniłem sondę lambda i wszystko wróciło do normy. Auto chodzi tak jak powinno obroty są ok, ale na krótko przed wymianą sondy zauważyłem na bagnecie, że poziom oleju sie podniósł i ewidentnie czuć paliwo.

Zastanawiam sie teraz czy była to wina tego, że jeździłem z uszkodzoną sondą i komp podawał za dużą ilość paliwa, które to niespalone dostawało się do oleju? Trochę mi to nie teges, bo przecież jakby za dużo paliwa dostawał a nie mógł go spalić to zalewało by chyba świece i traciła by garnek. Świece faktycznie wymieniałem chyba na 3 albo 4 dni przed wymianą sondy na nowe i po wymianie sondy wykręciłem je i były już trochę okopcone więc je przeczyściłem.

Nie wiem teraz czy jest to wina np. któregoś wtrysku który leje czy pierścienie z czego nie byłbym bardzo zadowolony :mad2:

Czy miał ktoś podobny problem ? Albo jeżeli ktoś zna sie na tym lepiej niż ja to prosiłbym o swoje sugestie. Z góry dzięki i czekam na podpowiedzi.

Opublikowano
Witam widze ze sa klopoty z twoim tematem jak bedziesz wiedzal to daj znac co to bylo.A sonde kupywales orginalna czy zamienik z allegro a moj numer gg to 9993372 a pierscienie to jak mowilem ze nie sadze zeby to byly bo olej by ci bralo i sadze ze na mocy by stracil
Nic wiecej nie trzeba mówic BMW
Opublikowano
jedną z przyczyn mogą być lejące wtryski

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
No właśnie też nad tym myślałem tym bardziej, że śmierdziało wtedy paliwem w okolicach listwy wtryskowej a przede wszystkim przy ostatnim wtrysku (tym najbliżej przedniej szyby).