Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

na wstępie napiszę ze czytalem wszystkie tematy dotyczace kontroleg i AIRBAGOW. ale zaden z nich nie poruszal mojego problemu.

A dokladnie chodzi o to ze nie tak jak u innych ( kontorlka sie caly czas swieci) TYLKO w czasie jazdy czasem sie zaswieci. z reguly wszystko jest OK ale czasem wlasnie sie wlaczy kontrolka w czasie jazdy. no i troszke sie pekam aby mi nic nie wystrzelilo w twarz w czasie jazdy :D

Co moze sie dziac i jak to naprawic ?

Kolejna sprawa pod zderzakiem przednim wisiala mi jakas taka pomaranczowa wtyczka z takim jakby precikiem. Co to moze byc i za co moze odpowiadac.

Dzieki wielkie za ODP

Pozdro

Nowy uzytkownik wspanialej lecz troszke mulowatej buni :) :twisted:

Opublikowano

Pewnie cos Ci nie kontaktuje w instalacji elektrycznej poduszki. Jedz do elektryka, niech to sprawdzi. Poducha raczej nie powinna sama wystrzelic,

w chwili, w ktorej zapala sie lampka od poduszki, nie wystrzeli nawet w momencie wypadku.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Witam

na wstępie napiszę ze czytalem wszystkie tematy dotyczace kontroleg i AIRBAGOW. ale zaden z nich nie poruszal mojego problemu.

A dokladnie chodzi o to ze nie tak jak u innych ( kontorlka sie caly czas swieci) TYLKO w czasie jazdy czasem sie zaswieci. z reguly wszystko jest OK ale czasem wlasnie sie wlaczy kontrolka w czasie jazdy. no i troszke sie pekam aby mi nic nie wystrzelilo w twarz w czasie jazdy :D

Co moze sie dziac i jak to naprawic ?

Kolejna sprawa pod zderzakiem przednim wisiala mi jakas taka pomaranczowa wtyczka z takim jakby precikiem. Co to moze byc i za co moze odpowiadac.

Dzieki wielkie za ODP

Pozdro

Nowy uzytkownik wspanialej lecz troszke mulowatej buni :) :twisted:

Przyczyn może być kilka ale stawiam ze masz kierownicę trójramienną z wbudowaną kontrolką airbagu bo to dla nich "typowe" - czy tak ?

W większosci przypadków kiedy kontrolka już się zaświeci to do jej zgaszenia wymagane jest wymazanie błędów z pamięci sterownika a z tą kierownicą bywa inaczej :)

Pozdrawiam

Opublikowano

zgadza sie mam trojramienna kierownice z wbudowana kontrolka na dole.

Jesli bywa inaczej, to co w takim razie mam zrobic ? ;)

A wiecie cos na temat tego pomaranczowego wtyku pod zdezakiem ?

moze on ma miejsce wlozenia gdzies w zdezaku ? Moze byc to czujnik zdezeniowy ?

Opublikowano

Ta kierownica nie ma tasmy do airbagu i klaksonu tylko slizgi ze szczotkami - w 95% przypadkow to ich wina - czesto pomaga samo zdjecie kierownicy i wyczyszczenie wszystkiego - jak nie przyniesie efektow to wymiana "szczotek" i slizgow.

Pozdrawiam

• 11 lat później...
Opublikowano

Ta kierownica nie ma tasmy do airbagu i klaksonu tylko slizgi ze szczotkami - w 95% przypadkow to ich wina - czesto pomaga samo zdjecie kierownicy i wyczyszczenie wszystkiego - jak nie przyniesie efektow to wymiana "szczotek" i slizgow.

Pozdrawiam

Jestes w bledzie kierownica trojramienna ma tasme !!! Sam ostanio ja demontowalem u siebie i kiera przykrecona jest z tylu polewej oraz po prawej str. na 2szt. "Torx T30" za kierownica do jej tylniej strony przykrecona jest na 3szt. "torx" okragla obudowa w ktorej umieszczona jest wlasnie tasma!

Dodam ze w e36 Coupe tak wlasnie jest. Bynajmniej u mnie tak bylo.