Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawa wygląda następująco: silnik pracuje normalnie ale niepokoi mnie ubywający płyn w zbiorniczku wyrównawczym - dolałem go już ok 1,5 litra i nadal po chwili pracy poziom opada. Możliwe żeby ąż tak był zapowietrzony?? Na bagnecie oleju wygląda że jest ok. Nie dymi na biało. Z rury wydechowej pojawia się coś jakiejś cieczy ale wygląda na normalne w benzynie (tak było w poprzednich autach i nic się nie działo)

Sciśniecie górnego węża skutkuje wypluciem płynu więc w wężu jest.

W czasie jazdy niby się nie grzeje - jeździłem dziś również w korkach i trzyma wskazówka pion.

Nie mogę nic powiedzieć jak było wcześniej bo auto mam drugi dzień :(

Objaw troche niepokojący.

Zapodajcie co sprawdzić i jak.

Opublikowano

z tego co piszesz to prubujesz wyeliminowac uszczelke pod glowica hmm gdziesz misi byc tyle to nie wyparuje albo masz gdziesz wyciek albo uszczelka pod glowica albo byl zapowietrzony i puscilo co by to nie bylo napewno w najblizszym czasie sie dowiesz :P

no chyba ze masz prysznic z podgzewana woda w srodku :P :P :P

Opublikowano
Sprawdz chlodnice dobrze i wszelkie opaski mocujace...moze ciezko bedzie cos zlokalizowac, byc moze szybko wyparowuje jak auto jest w ruchu i plyn dostanie sie na blok silnika... :worried:

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl