Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprężarka jest ok. Do wymiany tylko przwód. Właśnie zastanawiam sie czy go spawac czy używki szukać.

Wie ktoś może gdzie robia spawanie w Krakowie ?

Opublikowano
i to znowu ja :) i wyszlo jak pisalem a co do wezy tez to u siebie przerabialem kupisz uzywke niewiesz co kupisz a wymontowac i tak musisz polecam wymontowac znalejz jaks firme przemyslowa zajmujaca sie wezami wysoko prezyni i miech naprawia umnie jak sie pytalem to jak dostarcze waz to zaklucie na nowo 50zl wiec to nie tragedia ale problem z wymontowaniem weza gwinty i mocowania sa aluminiowe i czeba bardzo uwazac by nie uszkodzic gwintu i umnie dodatkowo jest gwint w przeciwna strone tak mnie pinforomowal gostek od klimi gdyz mam klime dokladana jakas dobra wloska nie orginalna bmw to jest wlasnie szybkie sprawdzenie szczelnosci tam jest ponad 20 atmosfer to nie byle co wspulczuje i domagal bym sie reklamacju u tego co robilest tylko czy ma sens jechac 300km nie lepiej cos na miejscu poszukac
Opublikowano
No wiec właśnie musze sobie to przekalkulować wszystko. Ale jak można dorobić wąż przemysłowy wysokoprężny skoro ten oryginalny przewód konczy się odpowiednim złączenim i gwintem ? Co masz na myslli zeby koncówki zostawić oryginalne a reszte nasztukować nową ?
Opublikowano
No wiec właśnie musze sobie to przekalkulować wszystko. Ale jak można dorobić wąż przemysłowy wysokoprężny skoro ten oryginalny przewód konczy się odpowiednim złączenim i gwintem ? Co masz na myslli zeby koncówki zostawić oryginalne a reszte nasztukować nową ?

hehehe nie zle zmie zrozumiales najczesciej takimi rzeczmi zajmuja sie firmy przemyslowe robia weze cisnieniowe do maszyn kopatek itd oni poprostu usuna ci nieszczelnosc a oni wiedza jak w takiej tez sie bylem pytac podjechalem autkem pokazalem powiedzial nie ma problemu ale musze wymontowac waz bo nie ma mozliwosci dojsca z maszyna tam bezposrednio lub zrobi to kazda firma od klimtyzacli do budynkow przeciez oni musz na wymiar dorabic weze

aaa jeszcze jedno firka ktora sie tym zajmuje usinie ci nieszczelnos napewno przed oddanie ci weza odpowiednio go przetestuja pod cisnieniem

Opublikowano

Panowie, sprawdźcie ile kosztuje nowy, oryginalny przewód.

Ja kupowałem do mojej E30, przewód kompresor - skraplacz kosztował w granicach 250zł w sklepie BMW. Trzeba kupić, wymienić i zapomnieć o problemie. Używany będzie zwykle starszy niż ten zepsuty i też długo nie pożyje.

Po co płacić 2 razy na wymianę i napełnianie?

E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)
Opublikowano
No wiec dzisiaj zrobiłem, rzeczywiście mogłem zadzwonić do serwisu i spytać sie o koszta. Ale skoro mechanik stwierdził ze daje mi dożywotnią gwarancje na to co spawał, to se dałem spokój. Skoro tak twierdzi to niech mu bedzie. Okazało sie ze akurat ten przewód skorodował na miejscu łamania i ze jest ze stali a nie z aluminium