Skocz do zawartości

[E46] co to za część? foto, oraz gdzie silnik krokowy w 318?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co to za część oznaczona na fotce nr 1?? jest ona podłączona w układzie do części 2 oraz 3(ta część 3 jest obok zbiorniczka od wspomagania, wygląda podobnie, też jest okrągła), ten układ nie jest połączony z chłodnicą

oraz pomóżcie mi zlokalizować na fotce silnik krokowy bo muszę go przeczyścić gdyż falują mi obroty na jałowym

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img201.imageshack.us/img201/2662/img0412malylj9.jpg[/img]

Opublikowano

bo właśnie ten układ mi hałasuje zaraz po starcie silnika na zimnym, jakby samolot startował taki średniogłośny świst i milknie po minucie ... tak myśle, że to to, bo gdy ściskam te przewody to ten dźwięk się zmienia .. to jest normalne?? nic poważnego?

co do krokowego czy aby jesteś na 100% pewny, że to jest silniczek krokowy ten po prawej na przepustnicy?? bo słyszałem, że może być schowany za przepustnicą pod kolektorem ssącym, co wy na to??

Opublikowano
lekki świst jest naturalny ale musi być na prawdę lekki.co do krokowca pod kolektorem to był on montowany w starszej wersji silnika M43.ty masz na przepustnicy.
Opublikowano
lekki świst jest naturalny ale musi być na prawdę lekki.co do krokowca pod kolektorem to był on montowany w starszej wersji silnika M43.ty masz na przepustnicy.

bardzo lekki świst jest już po nagrzaniu, ale przy starcie jest dosyć głośny, nie macie pojęcia dlaczego??

Opublikowano
być może masz zajechaną pompę powietrza z tego układu (numer 1 na twojej fotce)ciężko jest coś radzić w takiej sprawie na odległość.