Skocz do zawartości

Dziwny problem z elektrycznymi szybami w mojej coupe POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam dziwny problem z prawą elektryczną szyba w mojej coupe mianowicie nie można jej ani zamknąć ani otworzyć kiedy drzwi są zamknięte jeśli je się otworzy mechanizm działa :duh: :mad2: ponadto druga szyba (lewa) nie ma opcji domykania co skutkuje tym że szyba nie ma blokady i uderza o uszczelekę co trzeba wymienić aby była w pełni sprawna??? POMÓŻCIE !!! :D

Opublikowano

Pierwsza szyba nie wiem, udaj sie do elektromechanika, prawdopodobnie czujnik krańcowy szwankuje (nie wiem dikłdnie)

Druga szyba się nie domyka bo jest uszkodzony czujnik krańcowy - w zależności od rocznika umieszczony w zamku wewnątrz drzwi lub na słupku. Jeżeli jest w zamku trzeba zmienić cały zamek, miałem tez to uszkodzone, kilkukrotne próby naprawienia sie nie powiodły, wymieniłem zamek i jest OK

www.turboBMW.pl
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam

ponadto druga szyba (lewa) nie ma opcji domykania co skutkuje tym że szyba nie ma blokady i uderza o uszczelekę co trzeba wymienić aby była w pełni sprawna??? POMÓŻCIE !!! :D

W zamku na słupku powinien być taki mały wyłącznik, bardzo możliwe że ci się zablokował w pozycji wciśniętej i wtedy szyba dojedzie za każdym razem max do góry.

Opublikowano

dzięki sprawdze ten włącznik, zobaczymy czy się uda... Dzięki jeszcze raz buziaki chłopaki :) :* :*

KOCHAM BMW BARDZIEJ NIŻ SIEBIE !!!

Opublikowano
witam.ja tez miałem problem z opuszczaniem raz trzasło i posypała sie mechanika.i mam problem znalezc teraz bo nie wiem po jakich numerach mam szukac czy pierwsze od gory(na obudowie mechanizmu) czy po tych nizej pod napisem "moduł"...i do jakiego stopnia musza sie zgadzac???orientuje sie ktos?