Skocz do zawartości

Problem z pompami w 750i pompa sprawna a niepodaje paliwa?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. mam taki problem ze byly wyciagane pompy i silnik z mojego bmw. wlozylem wszystko z powrotem popodlaczalem a jedna z pomp niepodaje paliwa. kupilem nowa ale tez niepodaje. dziala tylko 1 strona silnika. sprawdzalem juz komputery, wszystkie przekazniki, kable od pomp wtyczki i nawet wymienilem miernik paliwa wszystko nowe a bmw nie chodzi. juz niewiem co moge jeszcze sprawdzic. ta pompe wzilem we wiaderko z benzyna i podlaczylem do akumulatora i dziala. nie jestem pewien tylko co do dobrze podlaczonych impulsatorow czy moze to miec jakis wplyw na dzialanie pomp? jesli ktos ma fotki jak sa impulsatory podlaczone bylbym wdzieczny:)
Opublikowano

Witam!

Ja też mam problem z pompami w BMW 750 - może dowiem sie czegoś od Ciebie. Zamiast sprawdzać pół samochodu tzn kable, przekażniki itp należy zrobić sobie przyrząd: żarówka z dwoma przylutowanymi kabelkami, zakończonymi krokadylkami - podłącz to w miejsce feralnej pompy , wlacz zapłon i jak usłyszysz, ze dobra pompa chodzi a zarówka sie nie zaświeciła to wtedy dopiero rozbieraj resztę samochodu, a jak się zaświeci to wszystko jest ok. Tylko ostrożnie z podłączaniem tej żarówki bo robisz to w oparach benzyny. Co to są impulsatory, o których piszesz?

pozdrawiam

Opublikowano
Nie, nie. prady dochodza... bo sprawdzalem voltomierzem. wiec naprawde juz niewiem co jest grane... dzisiaj przyjezdza elektronik i moze on tu cos zdziala :D a jesli mozecie jeszcze jakos mnie naprowadzic to bylo by milo:D