Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nie wiem jakie sprezyny zalozyc na amory bilstein b8 zeby opuscily auto. Teraz mam jakies sportowe niby czerwone ale auto zamiast w dol poszlo minimalnie do gory. Nie weim co jest grane.
Opublikowano

B8 to jedne z najnizszych i najtwardszych wiec szukaj z tej samej polki czyli niskie i twarde. odradzam gt cupline .

ile przejechales po zalozeniu?

auto ulozy sie dopiero mniej wiecej po 30 km.

Opublikowano
po zalozeniu zrobilem juz ponad 50...czyli gt cupline w takim razie odpada...zastanawiam sie nad H&R i szukam zeby byly -60/60mm zeby rowno siedziala...narazie jeszcze troche pojezdze i zobacze jak to sie ulozy...moze jeszcze siadzie
Opublikowano
-60/60 odradzam bo bedzie stala jak motorowka. niby linia dachu bedzie w poziomie ale calosc nijaka. szukaj -80/60 lub -75/50 bo -60/40 to jak enduro cross wyglada .
Opublikowano

Jesli chodzi o wyglad, to faktycznie trzeba zrobic z E36 pług, zeby nadrobic ogromna roznice w wycieciu nadkoli przednich i tylnych.

Ja mam -35/-30 Eibach i B8, ale nie o wyglad mi chodzilo tylko o charakterystyke prowadzenia a na tym "obnizeniu" to i po polnej drodze popedze bez strachu - sprawdzone.

Na zakretach trzyma sie genialnie... dolki i gorki tez ladnie wybiera bez zbednego szarpania i skakania (w przeciwienstwie do popularniejszej i tanszej opcji utwardzania przez wymiane TYLKO sprezyn), ale na trojkatnych garbach robi sie twarda jak beton, bo sprezyna jest progresywna i twardosc rosnie wraz i szybkoscia i amplutuda wychylenia.

-- Just --

E36 328 '97 sedan, manual

lekko dlubniete, 211 KM 273 Nm

Fotki i opis:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=51993

E30 S50B32 swap

ok 320 KM i 340 Nm... wkrotce zmierze.

Opublikowano
Just, tylko ze u nas w e30 obnizenie -35 wogole nie wchodzi w gre bo to jest nie zauwazalne w tym modelu.typowe agro obnizenie. zeby bylo cos widac trzeba walnac na glebe bete minimum -60