Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

kupiłem BMW z systemem twin-tec...

Wiem tylko tyle ze niemcy montowali to w starszych autach zeby placic nizszy podatek od emisji spalin!!!

Mam 525 kombi 93r E34 czy on mi teraz bedzie wiecej palil czy mniej i czy po wymontowaniu tego cos sie bedzie dzialo???

prosze o pomoc.

Opublikowano

ja mam takie cos o czym ty mowisz to sie nazywa "kalt lauf regler" powiedzial mi to wujek,

jesli to jest to samo to ja mam to zamontowane przy przeplywomierzu i idzie od tego wezyki powietrzne do kolektora i gdzies jeszcze nie pamietam

ja w tej chwili mam je odlaczone i zaslepione nie zauwazylem zeby cos sie zmienilo w osiagach i spalaniu

Opublikowano

ja mam takie cos o czym ty mowisz to sie nazywa "kalt lauf regler" powiedzial mi to wujek,

jesli to jest to samo to ja mam to zamontowane przy przeplywomierzu i ida od tego wezyki powietrzne do kolektora i gdzies jeszcze nie pamietam

ja w tej chwili mam je odlaczone i zaslepione nie zauwazylem zeby cos sie zmienilo w osiagach i spalaniu

Opublikowano

a propos czemu chcesz to wyrzucac?

mi odlaczyl to mechanik ale to moja wina przez moja ciekawosc rozkrecalem plastikowa oslane ta na kolektorze i pozniej przy zakreceniu przyciolem jeden wezyk od tego ustrojstwa i auto mi sie dlawilo no i mechanik mi to odlaczyl pozaslepial i tak zostawil

pozdro

Opublikowano
Bylo juz o tym. Reguluje dawke na zimnym silniku czy cos w tym stylu. Do spelniania norm spalin. Negatywnego wplywu na prace silnika, zywotnosc czy spalanie raczej nie stwierdzono.