Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich, chcialbym sie pochwalic jakiego psikusa wywinela mi moja beemka, otoz jadac na obwodnicy z dosc duza predkoscia nastapil wystrzal gazu w kolektor, potem nastepny i nastepny.....bylo ich w sumie z 5 conajmniej, kiedy wyhamowalem do 140km/h, auto zaczelo dziwnie sie zachowywac tzn dziwny dzwiek spod maski dochodzil,,, i juz auto nie trzymalo wolnych obrotow na biegu jalowym, przy kazdym zatrzymaniu musialem je odpalac i chodzil tak jakby na 2 garach.... co to moglo sie stac,,,? pozdrawiam
Opublikowano
ja miałem podobnie... tylko u mnie byl jeden wystrzal i spadła ta uszczelka z przepływomierza (nie było zacisku) i z tyłu silnika wąż gumowy... poza tym wystrzelił taki plastik i falowały obroty... z tego co wiem nie zadziałał zawor zabezpieczający od gazu.... poszukaj tam gdzies w poscie napisalem co i jak...

SPRZEDANA :((( buuuuuuuuuMój Compakt :)<--------- OCEŃ - komentarze i uwagi mile widziane na PW. !!!NOWE FOTY!!!

!!!Aktualizacja 05.08.2008 !!!

Opublikowano
sprawdze to, dzisiaj podjade do firmy tam gdzie moje auto stoi i sprawdze wszystko, byc moze masz racje z tym wezykiem od silnika, z drugiej strony gumka anty wybuchowa nie zsunela sie, no wszystko sie okaze dzisiaj...dzieki kolego za podpowiedz pozdrawiam...
Opublikowano
witam wszystkich, chcialbym sie pochwalic jakiego psikusa wywinela mi moja beemka, otoz jadac na obwodnicy z dosc duza predkoscia nastapil wystrzal gazu w kolektor, potem nastepny i nastepny.....bylo ich w sumie z 5 conajmniej, kiedy wyhamowalem do 140km/h, auto zaczelo dziwnie sie zachowywac tzn dziwny dzwiek spod maski dochodzil,,, i juz auto nie trzymalo wolnych obrotow na biegu jalowym, przy kazdym zatrzymaniu musialem je odpalac i chodzil tak jakby na 2 garach.... co to moglo sie stac,,,? pozdrawiam

według mnie dostaje gdzies lewe powietrze... sprawdz dobrze przy przepływomierzu i wszystkie przeowdy... coś mogłos spaśc... sprawdz tez obudowe filtra powietrza... dokladnei i od spodu...

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano
zgadza sie, strzaly mialem od tego iz otworzyla mi sie pokrywa filtra powietrza, a powietzra lewe to tak czy siak dostaje bo po wrzuceniu na luz przy predkosci od 60 km/h wzwyz to mi gasnie.... no dzis sie okaze co bylo to napisze,,, pozdrawiam wszystkich
Opublikowano

To daj znac co to bylo bo u mnie to byla wina tego plastiku

http://mamcihacker.webpark.pl/a.jpg

Zaslepiłem dziure czym kolwiek i działa jak wczesniej :) to wlasnie bylo lewe powietrze... Pozdrawiam i czekam na wyniki...

SPRZEDANA :((( buuuuuuuuuMój Compakt :)<--------- OCEŃ - komentarze i uwagi mile widziane na PW. !!!NOWE FOTY!!!

Opublikowano
witam wszystkich, otoz auto moje juz jezdzi, przyczyna calego zajscia byl wystrzal gazu co spowodowalo wypadniecie gumowego wezyka z przewodu doprowadzajacego powietrze,,, pozatym cos mi jeszcze na jeden gar za bardzo nie chce palic, ale i z tym sie uporam,,,pozdrawiam
Opublikowano

To na pewno mało przyjemne żeby przy takiej prędkości takie cuda sie działy :worried:

Nie chwaląc się, ale to był główny powód dla którego założyłem sekwencje :idea:

"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
Opublikowano
to jak sie uporasz z tym garkiem to daj znac bo i u mnie tak sie dzieje po strzale

Opublikowano
To na pewno mało przyjemne żeby przy takiej prędkości takie cuda sie działy :worried:

Nie chwaląc się, ale to był główny powód dla którego założyłem sekwencje :idea:

szczerze mowiac gdybym mial drugi raz wkaldac gaz do beemki to z pewnoscia wlozylbym ta sama instalke co mam a jest to brc 2 gen,,, naprawde jestem z niej zadowolnony, nie ma duzej roiznicy w osiagach a i spalanie jest przyzwoite, fakt faktem iz do pierwszych 10tysi strzelala, ale potem po wielu regulacjach chodzi jak pszczolka,,,, jescze jedno co pomoglo mi uniknac czestych strzalów to zmiana stacji tankowania gazu,,,a to jest bardzo wazne...pozdrawiam

Opublikowano
to jak sie uporasz z tym garkiem to daj znac bo i u mnie tak sie dzieje po strzale

oki dam znac,,, chociaz powodem tego moze byc co mi sie zdaje ze podczas wykrecania swiec , jedna spadla mi na ziemie, co moglo spowodowac zmniejszenie przerwy,,, no ale to sa moje domysly a mechanikiem nie jestem,,, jak sie uporam z tym to napisze...pozdrawiam