Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem bo nie wiem gdzie znalesc bezpiecznik własnię od centralnego zamka... Pod maską nie ma..

Ogólnie mam problem bo nie mogę otwierać z kluczyka i z pilota a czasem zamknąć mogę....

Może ktoś miał kiedyś taki problem....

Opublikowano

pod tylna kanapa raczej nie znajdziesz :)

bezp nr 27 - 30A w skrzynce bezpiecznikowej pod maska.

jesli czasem dziala a czasem nie dziala to najpewniej ulamany ktorys przewod na laczeniu drzwi - buda.

jesli nie dziala i z kluczyka i z pilota to moze wskazywac takze na uszkodzenie samego modulu centralzamka - znajdziesz go pod lewym przednim glosnikiem.

moze opisz dokladniej problem.

mowa oczywiscie o e30 ?

Opublikowano

Tak E 30 jak kupilem samochód mialem centralny ale tylko z kluczyka.... zalozylem sobie potem z pilota również ...

Nagle przestalo mi dzialac otwieranie z pilota i kluczyka.... centralne nie chodzi... ale zamknać moge z pilota ... sprawdzalem bezpieczniki... wszystkie dobre... a modul zamykania z pilota jest okey...

Sprawdzę te przewody na łaczeniach moze faktycznie tak moze sie dziać...

Bo wydaje mis ie ze zginol prad na zamykanie...

co sadzisz ?

Opublikowano

w fabrycznym module centralzamka sa dwa przekazniki: otworz i zamknij. niedawno ktos na tym forum opisywal taki numer ze zimny lut (brak styku) na jednym z tych przekaznikow robil podobne numery.

pozostaje wyjac go, dokladnie obejrzec i ew. przelutowac odpowiednie nozki.

napiecie zasilajace uklad jest jedno - jeden wspolny bezpiecznik, wiec to odpusc sobie.

rozumiem ze otwieranie centralnego kluczykiem nie dziala w obu przednich drzwiach?

Opublikowano

Tak nie dziala po obu stronach , w bagazniku i przy wlewie paliwa.. tyle tylko ze od strony kierowcy mam ciegno złamane od zama ale to nie problem...

obym znalaz to z lewej strony... pod glosnikiem i bede szukal...

Jestem tu zbyt krutko.. wiec nie czytalem wszystkich postów... ale dzieki za pomoc jesli jeszcze na cos wpadniesz to pisz dzieki :) Pozdrawiam