Skocz do zawartości

Bezpiecznik Centralnego Zamka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem bo nie wiem gdzie znalesc bezpiecznik własnię od centralnego zamka... Pod maską nie ma..

Ogólnie mam problem bo nie mogę otwierać z kluczyka i z pilota a czasem zamknąć mogę....

Może ktoś miał kiedyś taki problem....

Opublikowano

pod tylna kanapa raczej nie znajdziesz :)

bezp nr 27 - 30A w skrzynce bezpiecznikowej pod maska.

jesli czasem dziala a czasem nie dziala to najpewniej ulamany ktorys przewod na laczeniu drzwi - buda.

jesli nie dziala i z kluczyka i z pilota to moze wskazywac takze na uszkodzenie samego modulu centralzamka - znajdziesz go pod lewym przednim glosnikiem.

moze opisz dokladniej problem.

mowa oczywiscie o e30 ?

Opublikowano
  • Autor

Tak E 30 jak kupilem samochód mialem centralny ale tylko z kluczyka.... zalozylem sobie potem z pilota również ...

Nagle przestalo mi dzialac otwieranie z pilota i kluczyka.... centralne nie chodzi... ale zamknać moge z pilota ... sprawdzalem bezpieczniki... wszystkie dobre... a modul zamykania z pilota jest okey...

Sprawdzę te przewody na łaczeniach moze faktycznie tak moze sie dziać...

Bo wydaje mis ie ze zginol prad na zamykanie...

co sadzisz ?

Opublikowano

w fabrycznym module centralzamka sa dwa przekazniki: otworz i zamknij. niedawno ktos na tym forum opisywal taki numer ze zimny lut (brak styku) na jednym z tych przekaznikow robil podobne numery.

pozostaje wyjac go, dokladnie obejrzec i ew. przelutowac odpowiednie nozki.

napiecie zasilajace uklad jest jedno - jeden wspolny bezpiecznik, wiec to odpusc sobie.

rozumiem ze otwieranie centralnego kluczykiem nie dziala w obu przednich drzwiach?

Opublikowano
  • Autor

Tak nie dziala po obu stronach , w bagazniku i przy wlewie paliwa.. tyle tylko ze od strony kierowcy mam ciegno złamane od zama ale to nie problem...

obym znalaz to z lewej strony... pod glosnikiem i bede szukal...

Jestem tu zbyt krutko.. wiec nie czytalem wszystkich postów... ale dzieki za pomoc jesli jeszcze na cos wpadniesz to pisz dzieki :) Pozdrawiam