Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. W moim e34 2,5tds z 92 roku w automacie nie działają światła wsteczne. Czy ktoś wie gdzie znajduje się czujnik(włącznik) od tych świateł? Pytanie2 Po wymianie pompy wtryskowej automatyczna skrzynia zaczęła szarpać przy zmianie biegów szczególnie tych trzech niskich. na starej pompie nie było tego problemu. Wiecie dlaczego tak się dzieje?
Opublikowano
Jakie światła ci nie działają(stop,pozycje,cofania)?Silnik szarpie pewnie dlatego że ustawiony masz niepoprawnie zapłon lub jak kto woli przestawiony czas wtrysku.Podjedź do tych co robili ci przy tej pompie niech to sprawdzą.Diesel nie lubi źle ustawionej pompy i wtedy szarpie wiem to po moim mercu,parę stopni robi wielką różnice.

W124 260E

W201 200E ex.

W126 260SE

W115 240D (250 M123) ex.

BMW 730i E32 ex.

Opublikowano
Chodzi dokładnie o światła cofania. A z tą pompą to masz racje, sam ją wymieniałem i jest zapłon na chybił trafił. :(
Opublikowano
Nie wiem niestety jak jest w automacie ale pewnie będzie tradycyjnie pstryczek gdzieś obok lewarka.Zdejmij tapicerkę i popatrz.Pompę wtryskową ustaw poprawnie i płynna jazda powróci :cool2:

W124 260E

W201 200E ex.

W126 260SE

W115 240D (250 M123) ex.

BMW 730i E32 ex.

Opublikowano
z tymi światłami cofania to może być inaczej. sprawdzałeś czy świeca Ci się przeciwmgielne z tyłu? jak one też nie działają to moze być przetarty kabel od tych świateł spowodowany otwietaniem i zamykaniem klapy.
Opublikowano
Strasznie dziwna sprawa. Sprawdziłem te przeciwmgielne i działaja. A co najśmieszniejsze pojawiły się światła cofania? :jawdrop: i teraz nie wiem o co w tym wszystkim chodzi? może się ten włącznik przeciwmgielnego światła zawiesił? Ale co on by miał wspólnego światłami cofania? Grund że działają. Dzięki za porady. :)