Skocz do zawartości

525 TDS e-34 pytanie o OIL SERVICE i AIR BAG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje pytanie brzmi:

Zmieniłem olej ostatnio w swojej lalce, ale nie wykasowałem oil service, już świeci się czerwona dioda i jedna pomarańczowa.

Czy musze to kasować, czy moge tak jeździć od wymiany do wymiany bez kasowania!

Wymianę oleju robie we własnym zakresie, więc dlatego tego nie kasuję, ponieważ słyszałem , że trzeba to kasować, jaka jest prawda?

Czy jezeli kontrolka AIR BAG gasnie dopiero po minucie od odpalenia, poduszki działają??

Będziesz Miał Wydatki
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie trzeba tego kasować,to jest tylko przypomnienie dla kierowcy o przeglądąch i zmianach oleju.Kasowanie tego to bardzo prosta sprawa.Wpisz w wyszukiwarce inspekcja i masz tego pełno.

Co do Abs powinien zgasnąć zaraz po uruchomieniu silnika.Kontrolka poduszki jak gaśnie po odpaleniu auta to działa(chyba że jest coś kombinowane).

Opublikowano
WITAM Nie przejmowałbym się komunikatem OIL SERWICE jeżdze bez kasowania od dłuższego czasu i nic się nie dzieje ,natomiast komunikat odnośnie poduszki to powarzniejsza sprawa na twoim miejscu pojechałbym to sprawdzić do kogoś kto ma o tym pojęcie.
Opublikowano
kontrolka od potuszek powinna zgasnąci po paru sekundach jak gasinie po jakiejs minucie albo dłuzej to poduszki nie działają trzeba wykasowasi błąd kompem umnie koszt to około 30zł
Opublikowano
A ja mam pytanko odnosnie czeronego ludzika od pasow.Czy on ma zgasnac jak sie zapnie pas tak jak w volvo.U mnie gasnie po kilku sekundach tak jak pozostale kontrolki abs-u i poduszki
Opublikowano

u mnie też ten ludzik w pasach zaraz gaśnie --> w sumie ta kontrolka to tylko chyba jest w ramach przypomnienia.

A co do poduszki to jezeli przy skanie kompa wyskoczy Ci błąd 14 Belt switch .... to wtedy popraw wtyczke od napinacza przy fotelu i skasuj błąd.