Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam kłopot z niestabilnymi obrotami na biegu jałowym. Pojawiło się to po zmianie swiec. Mysląc, że to ich wina wkręciłem stare, ale problem nie zniknął. Domyślam się, że któraś z cewek działa wadliwie. Żeby to sprawdzić najlepiej podpiąć się do testera. Czy możecie polecić w Wawie jakiegoś mechanika, który ma odpowiedni sprzęt i zna się na rzeczy? Po ostatniej wizycie w autoryzowanym serwisie aż dreszcz mnie przechodzi na myśl o ponownym podejściu (musiałem zapłacić za test ponad 200 zł, a mechanik nie rozumiał, jaki komunikat wyswietlany jest na ekranie; dramat).

Jeśli sądzicie, że źle zdiagnozowałem przyczynę będę wdzięczny za sugestie.

Pozdrawiam.

Opublikowano

u mnie po zmianie świec było to samo - zresetowałem sobie kompa (instrukcja jest na forum w 'zrób to sam' ... choć ja po prostu odpiąłem klemy na kilkanaście minut) i problem ustąpił

BTW - jak mechanik nie umiał odczytac komunikatu, to znaczy, że nie zdiagnozował - nie powinieneś płacić za niewykonaną usługę :?

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)