Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc mam pytanie moj dyferencial niedlugo sie skonczy i mam pytanie odnosnie z tym czy mozna go zaspawac i miec szpere 100% czy tylko sprawne dyfry mozna zaspawac ??ZA ODPOWIEDZI DZIEKI
BIAŁA MOŻE WIECEJ :)
Opublikowano
Moglbys złożyc go na sztywno tylko jazda tym na codzien bedzie :duh: na opony wydasz fortune
Opublikowano
No wlasnie o to chodzi ;) sam gdybym mial drugie autko do zabawy byloby na 100% szperunku. Ale na codzien to nie zda egzaminu. Do tego jadac troche szybciej, popada deszczyk, zakret i conajmniej uszkodzisz furke, jesli nie siebie na dokładke. :nienie:
Opublikowano
To juz zależy od Ciebie jako kierowcy czy będziesz uważał na mokrym czy nie. Ja moim driftwozem jadąc na zawody poruszam sie na kołach i czasami kilkaset kilometrów po drogach się robi ale jak bedziesz uważał i pamietał o możliwości ucieczki tyłu to nie jest tak źle :)
Opublikowano

No tak zgadza sie, trzeba o tym pamietac ale mimo wydaje mi sie ze do codziennej jazdy takie autko sie nie nadaje.

Tak na marginesie to fajnie sobie smigasz boczkami ;) Moc seryjna?

Opublikowano
Pomysl o swapie cos w rodzaju tego co ma Ogień pod machą. 4.0 chyba by Ci starczylo na rok czy dwa ;)
Opublikowano
To co mi doradzacie bo moj dyfer ledwo zipie i chcem miec szpere ale jak patrze na dyfry z szpera sa troche drogie a co myslicie zeby kupic dyfer i do tego szpera ,,plytkowa'' ???
BIAŁA MOŻE WIECEJ :)
Opublikowano

Witam!

Szpera oryginalna fajna rzecz (płytkowa - cierna), ale nie nadaje się do profesionalnego driftu (za słaba - łatwo ją zajeździć). Za to nadaje się do codziennej jazdy i do sporadycznej jazdy bokiem. I jest to chyba najtańsza opcja (poza elektroszperą). Bo wkładki Quaife czy Phantom to majątek kosztują.

Niech BIBI się wypowie jak się sprawuje elektoszpera na codzień w jeździe po mieście.

Pozdro!